Persberichten Eemland zuid, 12.25 uur

Utrecht, 31-08-2008

Onder invloed

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus heeft de politie een 72-jarige man aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Omstreeks 01.10 uur zagen agenten de man met mistverlichting aan over de Rijksweg A28 rijden. Hierop werd de man gecontroleerd en wees de blaastest uit dat hij te veel gedronken had. Verdere analyse op het bureau gaf aan dat de man 220 ug/l. in zijn lichaam had. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT In de middag van vrijdag 29 augustus heeft de politie een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man liep omstreeks 14.00 uur voorbij de kassa van een supermarkt aan de Hellestraat, zonder af te rekenen. Toen hij hierop werd aangesproken door winkelpersoneel werd de man woest. Agenten hebben de man, een bekende van de politie, aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Op de Molenstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance reden agenten op de Molenstraat. Voor hen reed een man op een snorfiets die spontaan stopte bij het zien van de agenten. Op het moment dat de agenten aan de man vroegen wat er aan de hand was, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 455 ug/l uit. De 19-jarige bestuurder uit Amersfoort werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur weer naar huis gestuurd.

Man mishandeld

AMERSFOORT Vrijdagmiddag vond op de Rijksweg A1 een mishandeling plaats, waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 49-jarige man uit Radewijk reed met zijn auto rond 15.40 uur over de Rijksweg A1 vanuit de richting Zwolle. Plotseling werd hij ingehaald door twee voertuigen die als gekken links en rechts over de snelweg reden. De man parkeerde zijn auto ter hoogte van de afslag Amersfoort noord en wilde de twee chauffeurs aanspreken. Als snel kwamen de mannen uit de auto en sloegen de 49-jarige bestuurder in elkaar. De politie weet aan de hand van de kentekens dat het moet gaan om een 28 en 31-jarige man beiden uit Amersfoort. Verder onderzoekt volgt.