Persberichten binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 31-08-2008

Botsing

BUNNIK In de avond van zaterdag 30 augustus zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Omstreeks 18.10 uur reden een 55-jarige man uit Utrecht en een 17-jarige jongen uit Odijk over het fietspad aan de Provincialeweg. Beiden reden aan de verkeerde kant en konden elkaar niet meer ontwijken. De Utrechter liep hierbij letsel op aan het gezicht. Hij is ter plaatse verzorgd. De Odijker kwam met de schrik vrij.

Mishandeling

BILTHOVEN In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus is een 29-jarige man uit Bilthoven mishandeld aan de Julianalaan. Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij. Ter plaatsen zagen agenten het 29-jarige slachtoffer overgevend op de grond liggen. De ter plaatse gekomen ambulance heeft hem onderzocht en met een wekadvies naar huis gebracht. De vermoedelijke dader, een 17-jarige jongen uit De Bilt, ontkent de man geslagen te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beginnend bestuurder raakt onder invloed zijn rijbewijs kwijt

ZEIST De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 augustus een man aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

Omstreeks 04.05 uur kwam bij de politie een melding van een aanrijding op het Rond binnen. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige man uit Den Haag aan. De man was met zijn auto tegen een verkeersbord gereden. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de man een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 520 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur weer naar huis.