Politie Drenthe

Opnieuw hond vergiftigd hondenbezitters opgepast

Barger Compascuum, 31-08-2008 o Nadat afgelopen woensdag de hond van een inwoner van Barger Compascuum het eten van vergiftigd vlees maar net overleefde, had een andere hond afgelopen zaterdag niet dit geluk.

Net als bij het eerste geval werd deze hond uitgelaten in het gebied in de omgeving van de Pitrus en de Lange Runde (Nieuwe Rundedal) in Barger Compascuum. Tijdens het uitlaten heeft de hond iets opgevreten, kreeg schuim op de bek en begon te braken. Een bezoek aan een dierenarts mocht niet meer baten want de hond overleed. In het braaksel zaten (net als bij de andere hond) restanten van een gehaktbal. Ook bij deze hond wijzen de symptomen op het binnenkrijgen van landbouwgif.

De politie adviseert hondenbezitters om toch vooral voorzichtig te zijn bij het uitlaten van hun hond in dit gebied en goed op te letten op vlees of andere etenswaren wat daar kan liggen (08-166066 / 08-166772)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met 0592 451280.