Politie Drenthe

Zondag

Assen, 31-08-2008

Motorrijder gewond

PATERSWOLDE Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hooiweg met de Gen. Snijdersweg in Paterswolde raakte zaterdagmiddag een 60 jarige motorrijder uit die plaats gewond. De motorrijder verleende geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 52 jarige inwoner van Paterswolde. De motorrijder zag de auto te laat, remde en ging onderuit. De motor en de bestuurder gleden vervolgens tegen de auto aan. Met mogelijk licht letsel is de motorrijder per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen (08-166705)

Politie neemt auto doorrijder in beslag

HOOGEVEEN Zaterdagavond nam de politie een auto in beslag waarmee kort daarvoor een aanrijding was veroorzaakt. De bestuurder reed door. De aanrijding gebeurde op de Oranjestraat in Hoogeveen. Daar werd de auto van een 29 jarige vrouw uit Hoogeveen aangereden door een tegemoetkomende auto. Deze reed volgens de vrouw en getuigen met hoge snelheid en erg slingerend over het trottoir. Bij het passeren botste de auto tegen de zijkant van de auto van de vrouw en reed zonder te stoppen verder. Het kenteken werd genoteerd en daardoor kon de politie het adres van de eigenaar achterhalen. Deze bleek niet thuis te zijn. Wel stond de auto voor de deur en deze werd in beslag genomen. De eigenaar van de auto, een 26 jarige inwoner van Hoogeveen, meldde zich later in de nacht op het politiebureau. De politie onderzoekt wie de auto heeft bestuurd. (08-166764)

Alcohol in het verkeer

HOLLANDSCHEVELD Zaterdagmiddag botste op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld een 38 jarige man uit die plaats met zijn bromscooter tegen een vangrail. De man verloor de macht over het stuur toen hij met de wielen van zijn scooter in de berm kwam. Hij raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis van Hoogeveen vervoerd. Omdat hij gedronken had nam een arts daar op verzoek van de politie bloed af bij de man. Dit wordt onderzocht op de hoeveelheid alcohol. Afhankelijk van de uitslag maakt de politie proces-verbaal op. (08-166759)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag kwam op de Brinkstraat in Assen een 21 jarige vrouw uit die plaats met een snorfiets ten val. Volgens de vrouw moest ze uitwijken voor een groepje mensen. Ze botste tegen een muur en belandde op straat. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat ze gedronken had nam een arts daar op verzoek van de politie bloed af bij de vrouw. Dit wordt onderzocht op de hoeveelheid alcohol. De vrouw kon na onderzoek naar huis. (08-166885)

HOOGEVEEN Op de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen hield de politie zaterdagmorgen een 53 jarige inwoner van Stieltjeskanaal aan. De man reed in een onverzekerde auto terwijl hij ook niet in het bezit is van een rijbewijs, een ontzegging heeft van de rijbevoegdheid en gedronken had (ruim 1 promille). De politie nam zijn auto in beslag die zal worden vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. (08-166651)

KLAZIENAVEEN Op de N862 bij Klazienaveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19 jarige inwoner van die plaats aan. De man reed met zijn auto op een stuk weg waar een geslotenverklaring geldt. Bovendien had hij gedronken (0,7 promille). Als beginnend bestuurder is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-166859)

VRIES In de nacht van zaterdag op zondag vorderde de politie het rijbewijs in van een 23 jarige inwoner van Vries. De man reed op de Westerstraat in Vries door een heg en een weiland en reed door. Helaas voor de man waren meerdere mensen getuige van dit voorval en werd de politie snel gebeld. Omdat een kentekenplaat van de auto achterbleef op de plaats van het ongeval was het voor de politie niet moeilijk de auto op te sporen. Deze werd aangetroffen in de Oosterkampen in Vries. In de omgeving werd ook de bestuurder aangehouden. Hij had gedronken (1,4 promille). Omdat hij valt onder de categorie beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-166882)

EMMEN Een 23 jarige Nederlandse inwoner van het Duitse Tinnen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in omdat de man als beginnend bestuurder een auto bestuurder terwijl hij veel te veel gedronken had (1,2 promille). De politie controleerde hem in de nacht van zaterdag op zondag op de Schapenveenweg in Emmen. (08-166889)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

KLAZIENAVEEN Een 41 jarige inwoner van Nieuw Dordrecht is door de politie bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed zaterdagavond met zijn auto over de A-37 bij Klazienaveen met een snelheid van 171 km per uur. (08-166824)

Politie controleert verkeer

ASSEN In het centrum van Assen beurde agenten van de Bike patrol in de nacht van zaterdag op zondag 15 fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

BEILEN Zaterdag controleerde de politie op de Eursing in Beilen mensen die met hun auto met aanhanger grof vuil vervoerden naar de gemeentelijke milieustraat. Negen automobilisten werden bekeurd. Vijf keer omdat er op de aanhanger geen of geen goed kenteken zat en één keer omdat de hulpkoppeling niet goed was vastgemaakt. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

KLAZIENAVEEN Samen met de Koninklijke Marechaussee en de Douane hield de politie zaterdagavond en -nacht een grote verkeerscontrole op de A-37 bij Klazienaveen.

210 automobilisten werden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Eén automobilist, een 31 jarige man uit Emmen, had te veel gedronken (0,8 promille). Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van twee uur. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Elf bestuurders werden bekeurd voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs (6x), snelheid (2x), geen rijbewijs (1x), geen verzekering (1x) en een technisch gebrek (1x). De douane bekeurde voor het rijden zonder Eurovignet (1x), het rijden op slaolie (1x) en één keer voor overtreding van de belastingwetgeving (BPM). Een man die gesignaleerd stond betaalde ter plaatse een openstaande boete van 112,-)

Bekeurd voor baldadigheid

ASSEN Twee jongens van 15 en 16 jarige uit Groningen en Assen zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie bekeurd voor baldadigheid. De twee kregen slaande ruzie op de Brinkstraat in Assen. Agenten die dit zagen maakten daar een eind aan en bekeurden de jongens. Geen van twee deed aangifte van mishandeling. (08-166857)

Heel dom

EMMEN In plaats van gewoon te accepteren dat hij in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd werd voor het drinken op de Hoofdstraat in Emmen, vond een 19 jarige jongeman uit die plaats het nodig zijn ongenoegen nog even te moeten uiten door de agenten uit te schelden voor Klootzakken. In het eerste geval was het bij een boete van 60,- gebleven. Nu werd hij aangehouden en kreeg hij er nog eens een boete bij van maar liefst 400,-. (08-166863)

Afgelopen woensdag overleefde in Barger Compascuum een hond het eten van vergiftigd vlees maar net. Een andere hond had afgelopen zaterdag niet dit geluk. Zie het bericht op de homepage

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met 0592 451280.