Politie Zuid-Holland-Zuid

30/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 30-08-2008 o Persberichten district I

VERDACHTE VAN OPLICHTING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is op 30 augustus op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. De man meldde zich daar vrijwillig en wordt ervan verdacht een 29-jarige vrouw uit Schiedam te hebben opgelicht. De man huurt een woning aan de Hooftstraat en had zijn huurhuis op het internet te huur gezet, zonder toestemming van de eigenaar. Het slachtoffer zocht in mei 2008 juist een huurwoning in Dordrecht en legde contact met de verdachte, die van haar een maand huur en een borgsom verlangde. De vrouw betaalde en was in de veronderstelling een huurwoning gewonden te hebben. Bij toeval kwam ze er een week later achter dat de zaak niet klopte en dat de echte eigenaar niet toestond dat zijn 22-jarige huurder de woning onderverhuurt. Ze deed aangifte en de politie startte een onderzoek dat naar zijn aanhouding leidde. De man is in verzekering gesteld en de recherche zet het onderzoek voort.

MOBIELE TELEFOON
DORDRECHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is op 30 augustus op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Hij zou op 19 augustus jl van een 15-jarig meisje haar mobiele telefoon hebben afgepakt en niet hebben teruggegeven. De twee zijn vage kennissen van elkaar en kwamen elkaar op 19 augustus op het Bagijnhof tegen. Daar vroeg de man het meisje hoe laat het was. Zij had geen horloge en las de tijd van haar mobiel af. De man pakte de telefoon af en fietste weg. Het meisje reed hem nog achterna, maar kon uiteindelijk naar haar telefoon fluiten. Ze deed aangifte. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

AGENTE BELEDIGD, MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 29 augustus op het politiebureau aan de P.A. de Genestetstraat aangehouden. Hij meldde zicht daar vrijwillig. De verdachte, een veelpleger, had op 22 augustus een agente meermalen uitgescholden. De agente zag de man op die dag op de J.J.A. de Goeverneurstraat fietsen op een voor haar onbekende fiets, waarop ze besloot de man aan te spreken. De verdachte was haar vóór en sprak de agente direct zelf agressief aan. Hij dreigde een fles wijn naar haar te gooien en korte tijd later had de man daadwerkelijk een fles in zijn hand. Hij wist weg te komen, maar meldde zich een week later. De man is in verzekering gesteld.

GESTOLEN
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is op 29 augustus op de Thorbeckeweg aangehouden. Hij reed door rood en kreeg zo de aandacht van twee agenten. Die controleerden meteen de fiets waarop hij reed. Die bleek op 18 juli op de Frans Naereboutstraat in Dordrecht te zijn gestolen. De verdachte verklaarde de mooie, nieuwe fiets voor 75 euro in een kroeg te hebben gekocht. Voor een dergelijke fiets is dat te veel weinig en de man had moeten weten dat de zaak niet kosjer was. Hij werd daarom aangehouden wegens heling. De eigenaar had aangifte gedaan en hij krijgt zijn eigendom zo snel mogelijk terug. DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 29 augustus op de Weeskinderendijk aangehouden. Hij reed in een bestelbus met kentekenplaten die daar niet op hoorden. De auto uit Breda bleek te zijn gestolen. De verdachte is overgedragen aan de Politie Midden en West Brabant die het onderzoek voortzet.

DIESEL
ZWIJNDRECHT Een 31-jarige man uit Zwijndrecht is op 30 augustus rond 02.00 uur uit zijn bed gehaald en mee naar het politiebureau genomen. Hij zou een uur eerder op de Dubbelweg diesel uit de tank van een vrachtwagen hebben gehaald. Hij werd betrapt door een getuige die zijn kenteken noteerde en dat aan de politie doorgaf. Agenten gingen bij de man langs en troffen in zijn auto spullen aan die alle naar diesel stonken. Bij de vrachtwagen is een briefje voor de bestuurder/eigenaar achtergelaten met het verzoek met de politie contact op te nemen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.