Pole Fitness kampioenschap gaat van start


Paaldanskampioene Denise Mulder opent voorronden

DEN HAAG, 20080822 -- De eerste voorronde van de Nederlandse kampioenschappen Pole Fitness gaat van start op zondag 31 augustus bij Oasis Fitclub in Den Haag. Een aantal danseressen strijdt op deze dag voor een plaats op het Nederlands Kampioenschap Pole Fitness dat plaatsvindt op 30 november 2008. Denise Mulder, wereldkampioen Pole Fitness, opent de voorronde om 12.00 uur.

Pole Fitness combineert technieken uit het traditionele paaldansen met gogo-aerobics, turnen en gogo dansen in aerobicstijl. Voor deze sport zijn kracht, cardiovasculaire technieken en uithoudingsvermogen vereist. Bijzonder is dat er tijdens een Pole Fitness work-out contact en interactie is tussen de deelnemers in de vorm van lichamelijke ondersteuning en feedback. Dit in tegenstelling tot het `gewone' meer individualistisch ingestelde aerobics.

Waar bij andere fitnesssporten de spieren bovendien apart worden getraind is bij Pole Fitness het samenspel van de spieren belangrijk. Tijdens de trainingen worden erg veel spiergroepen effectief getraind, zowel spierversterkend als op spieruithoudingsvermogen. De trainingen worden op toegankelijke wijze gegeven en in zeer korte tijd zijn de deelneemsters in staat spectaculaire draaien en andere technieken uit te voeren.

De choreografieën worden verder getraind op de allernieuwste dansmuziek. De deelneemsters aan de voorronden zullen spectaculaire draaien en andere technieken laten zien die bepalend zijn voor een hoog puntental.

Oasis Fitclub is één van de sportscholen waar Pole Fitness wordt aangeboden. Oasis Fitclub maakt daarbij gebruik van gekwalificeerde instructeurs die hun opleiding hebben genoten van Denise Mulder en haar team. De cursussen starten weer op maandag 8 september. Pole Fitness is geschikt voor vrouwen vanaf 16 jaar.