LLiNK
Rotterdam, 28 augustus 2008
-PERSBERICHT-

Zondagavond eerste uitzending van Atlas op Radio 1

Vanaf zondagavond 31 augustus komt LLiNK om 18:15 uur met een nieuw ruim twee uur durend radioprogramma op Radio 1. Na Langs de Lijn presenteren Marcel van der Steen en Mirjam de Winter elke week Atlas, het onbescheiden zondagavondprogramma van LLiNK. Van Tokio tot Timboektoe, van Washington tot Den Haag en van de Amazone tot uw achtertuin. Atlas brengt de wereld in kaart. Met vaste en wisselende gasten, verslaggevers in Nederland, een consumentenrubriek, correspondenten van over de hele wereld, een bioloog én een weerman.

Eerste uitzending
In de eerste uitzending is Margriet van der Linden te gast:, de opvolgster van Cisca Dresselhuys bij Opzij. Het debat gaat over het WK voetbal in Zuid-Afrika. Hebben we geleerd van de Olympische Spelen in China? Ook wordt het eerste deel van de reportageserie 'Indringers' uitgezonden. Deze serie over nieuwe dieren in Nederland begint met wasbeer. En in de consumentenrubriek: hoe komt het dat ons drinkwater steeds goedkoper wordt?

Vaste rubrieken in Atlas zijn:

Kiosk
Wekelijks bespreekt een correspondent de kranten van zijn land.

De Huisbioloog
Kees Moeliker bepreekt wetenswaardigheden uit de wondere wereld van natuur en wetenschappelijk onderzoek.

Weerwoord
Weerman/vrouw over het bijzondere, het angstaanjagende en het prachtige aan het weer.

Het Debat
Actueel debat waarin niet alleen problemen, maar ook oplossingen aan bod komen.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

Noot voor de redactie,

LLiNK