Gemeente Goes

14.000 fietsers in strijd tegen kanker

Op zondag 31 augustus vindt in Goes de elfde editie van de Ride for the Roses plaats.

Reeds enige maanden voor het evenement heeft de organisatie, wegens het bereiken van het maximum deelnemersaantal, de inschrijving moeten sluiten. Aanstaande zondag zullen een recordaantal van 14.000 fietsers zich samen inspannen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Twee recreatieve routes van respectievelijk 25 en 50 kilometer en een Cycle Tour van 100 kilometer leiden de 14.000 deelnemers door de provincie Zeeland. De 7.000 deelnemers aan de 100 kilometer Cycle Tour zullen de tocht in één grote stoet afleggen. Onder begeleiding van Politie, motorbegeleidingsteam, verkeersregelaars en een vaste groep geoefende voorrijders zal de grote sliert deelnemers vanaf de Zeelandhallen, via de Zeelandbrug en de Stormvloedkering door het Zeeuwse landschap trekken om uiteindelijk weer in Goes te eindigen.

Er worden ieder jaar een groot aantal grote en kleine acties op touw gezet, dit jaar is de actie "Ride voor Teun" een opmerkelijk initiatief; oud wielrenner Teun van Vliet stapt na jaren weer op de fiets. Teun gaat al jaren de strijd aan tegen verschillende vormen van kanker, zondag zal hij samen met een groep goede vrienden en oud collega's de 50
kilometer toertocht gaan fietsen, een unieke prestatie.

Waarom stappen al deze 14.000 mensen aanstaande zondag om 10.30 uur gezamenlijk op de fiets? Ieder heeft zijn eigen verhaal; zijn eigen reden. Maar in feite hebben ze allen één doel voor ogen; samen strijden tegen kanker. Samen strijden voor een betere kans op genezing en voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Jong en oud, bekende en minder bekende Nederlanders stappen samen op de fiets. Want ook Michael Boogerd, Joop Atsma, een prominente wielrenner van de CSC wielerploeg en een team van Zeeuwse ex-sporters zullen aanwezig zijn om na 100 km fietsen hun roos in ontvangst te nemen.

Na een spetterende slotmanifestatie met optredens van onder andere Ride ambassadeur Lee Towers zal omstreeks 17.00 uur de eindopbrengst bekend worden gemaakt. Naar verwachting zal het evenement dit jaar een absoluut recordbedrag in de geschiedenis van de Ride for the Roses gaan opbrengen.