Gemeente Den Haag

Residentie Orkest in openluchttheater Zuiderpark

Het Residentie Orkest verzorgt op zondagmiddag 31 augustus om 15.00 uur een concert in het openluchttheater in het Zuiderpark. Het concert is in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag en het openluchttheater tot stand gekomen. Met de jonge Russische dirigent Dmitri Jurowski speelt het Residentie Orkest een aantal werken uit het nieuwe seizoen. Ieder werk zal tijdens het concert van een korte toelichting worden voorzien.

De gemeente Den Haag wil in het kader van Burgerschap de ontmoeting tussen burgers van diverse afkomst stimuleren. Met het concert wil de gemeente burgers ook laten kennismaken met de prachtige muziek van het Residentie Orkest. Wethouder Burgerschap Rabin Baldewsingh: Wat is er nu mooier dan met mensen die overal vandaan komen naar prachtige klassieke muziek te luisteren die is geïnspireerd op de reizen van de verschillende componisten? En dat ook nog in de schitterende ambiance van het openluchttheater in het Zuiderpark. Ik vind het een fantastisch evenement.

Programma
Onder leiding van Dmitri Jurowski, dirigent, speelt het Residentie Orkest de volgende stukken:

* Emanuel Chabrier (1841-1894), Espaa, Rapsodie voor orkest In F (1883)

* Giuseppe Martucci (1856-1909), Notturno op.70, nr.1 (1888)
* Maurice Ravel (1875-1937), Alborada del gracioso (1918)
* Johann Strauss jr. (1825-1899), Rosen aus dem Süden, op.388 (1880)
* Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893), Capriccio Italien in A, op.45 (1880)

Over het Residentie Orkest
Het Residentie Orkest is in zijn ruim honderdjarig bestaan uitgegroeid tot een van de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland. Het orkest heeft als thuishaven de Dr Anton Philipszaal in Den Haag, maar is ook veelvuldig te horen op belangrijke podia in binnen- en buitenland. Sinds september 2005 staat het orkest onder leiding van de wereldvermaarde Estse dirigent Neeme Järvi.

---

Meer informatie:
www.residentieorkest.nl.