158 jaar en nog elke avond in de bar

27/08/2008 12:24

Jack Daniel's

Jack Daniel's viert verjaardag in september
/> Gouda, 27 augustus 2008 - Wat doe je als je niet weet wanneer je bent geboren, maar wel van een feestje houdt? Precies, een maand lang je verjaardag vieren. Dat is in ieder geval wat Jack Daniel doet. Om zijn Amerikaanse achtergrond te vieren en omdat bij een drankje ook een hapje hoort, trakteert Jack op authentieke Jack Daniel's BBQ's. Wie kans wil maken op zo'n originele BBQ doet er goed aan op zondag 31 augustus a.s. naar zijn verjaardagfeest in strandclub Timboektoe in Wijk aan Zee te komen. Kun je er niet bij zijn? Geen nood, kijk op www.jackdanielsbackstage.nl om straks te grillen op je eigen Jack Daniel's BBQ.

Geboren!

Waar? Lynchburg, Tennessee, USA. Wie? Jasper Newton Daniel, zeg maar Jack. Wanneer? Ergens tussen 1848 en 1850. Op zijn persoonlijke standbeeld in Lynchburg staat 1850 als geboortejaar, maar het is vrij zeker dat zijn moeder in dat jaar niet meer in leven was. Waarschijnlijk liep Jack tegen die tijd al twee jaar rond, maar als gewilde vrijgezel deed hij zich later liever jonger voor. Zeker weten wanneer hij geboren is, doen we het niet, zijn geboorteakte is in een grote brand verloren gegaan. Dan zit er weinig anders op dan een hele maand uit te trekken voor de feestelijkheden, net als ze in Lynchburg ieder jaar doen.

Jack's Birthday Party: 31 augustus - Wijk aan Zee

Iedereen is op zondag 31 augustus van harte welkom op de verjaardag van Jack Daniel in strandtent Timboektoe in Wijk aan Zee. De middag start om 16.00 uur met een optreden van de Amsterdamse rockband Moke, gevolgd door een grote BBQ om 17.30 uur. En wie jarig is trakteert: alle feestgangers maken kans op het winnen van een professionele Jack Daniel's BBQ. Wie er op 31 augustus niet bij is, kan ook een BBQ winnen. Hoe? Heel simpel, ga naar www.jackdanielsbackstage.nl om te zien hoe Jack Daniel's de hele maand september feest viert.

Authentiek als Jack

Jack Daniel was er vroeg bij. Al op zevenjarige leeftijd werkte hij in een whiskeystokerij in Lynchburg, Tennessee. Het was hem op het lijf geschreven: zes jaar later nam hij de zaak over. Jack specialiseerde zich in het verzachten van jonge whiskey. Hij liet de gedestilleerde drank door esdoornhoutskool sijpelen en zo ontstond de bekende zachte smaak. Deze productiemethode wordt tot op de dag van vandaag gebruikt. Jack Daniel's is onderdeel van de Brown-Forman Corporation (BFC) en de distributie in Nederland is in handen van Bacardi Nederland.

Please enjoy Jack Daniel's responsibly.





http://www.jackdanielsbackstage.nl