Gemeente Voerendaal

\ 21/8/2008 - Franse Markt Voerendaal
Op zondag 31 augustus a.s. vindt rondom het winkelcentrum Furenthela de Franse Markt plaats. Het bezoeken van deze markt is gratis! Op deze markt staan van 10.00 tot 18.00 uur kraampjes, die worden bemand door kooplui en marskramers afkomstig uit alle windstreken.

Het Furenthelaplein wordt omgetoverd tot een ware "Place du Tertre". Het hele plein en de passage zullen plaatsbieden aan een twintigtal kunstenaars, die actief zullen schilderen en hun eerdere creaties te koop aanbieden. In de bibliotheek is een expositie van grotere schilderijen. Veel aandacht dus voor de schilderkunst, maar een tiental kramen met creatief in keramiek, brons en sieraden zullen ook de aandacht weten te trekken. Via de geluidsboxen is een Frans musetteorkest te horen. In de middaguren staat een live-optreden van een dixielandband gepland.

Van 11.00 tot ca. 18.00 uur is op diverse pleinen amusement in de vorm van muziek en kinderattracties. Op het Kerkplein en de parkeerplaats bij appartementencomplex Porta Ventura worden buitenbuffetten geplaatst. Op de hoek Tenelenweg-Donderveldstraat zal een Kindertheater optreden. Gedurende de hele dag flaneren clowns over het marktterrein. Voor de kleintjes staat op het Kerkplein een springkussen en tussen de appartementencomplexen aan de Looierstraat wordt een parcours van Oud-hollandse spelen uitgezet, alwaar de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven.

Op het Kerkplein zorgt DJ The Stimulators van 11.00 tot 16.30 uur voor de muzikale omlijsting en treedt een vuurspuwer op.

Als uitsmijter zal aan het einde van de Franse Markt om ca. 16.30 uur de enige echte Limburgse André Hazes, Gino Feij, optreden.

De Franse Markt wordt georganiseerd door Organisatieburo Angi en Evenementenburo H.J.M. Benders in samenwerking met de plaatselijke winkeliers, horeca en de gemeente Voerendaal.