Gemeente Borsele

Verkeersstremmingen door Ride for the Roses

Op zondag 31 augustus wordt in Zeeland de Ride for the Roses verreden, een initiatief van zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong. Door mee te doen zamelen zoân veertienduizend fietsers geld in voor de kankerbestrijding. Door de grootse opzet van het evenement zal het verkeer op veel plaatsen vertraging ondervinden. Start en finish zijn bij de Zeelandhallen in Goes. De nabijgelegen afslag De Poel van de A58 is van 9.00 tot 17.00 uur gesloten. Vanaf de A58 kunt u voor Goes en omstreken dan het beste afslag 35 (Kapelle, âs-Gravenpolder, Kloetinge) nemen.

Drukte op de wegen

In de gemeente Borsele, maar ook in de rest van de provincie, wordt verwacht dat het op 31 augustus erg druk wordt op de wegen, onder andere rond Nisse en âs-Gravenpolder. Ook kunnen aanwonenden (parkeer)hinder door een tijdelijke afsluiting ondervinden. Waar mogelijk zijn omleidingen aangegeven. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip en medewerking.

Route van 100 kilometer

In de cycletour van 100 kilometer wordt er van start tot finish gereden door één groot peloton van 7000 wielrenners met een gemiddelde snelheid van 25 tot 28 km/u. De zevenduizend fietsers rijden de route Deltaweg, Zandkreekdam, Eerste Deltaweg, Zeelandbrug, N59 (Zierikzee- Haamstede) , Oosterscheldekering, N255 (Banjaard-Kamperland), Zandkreekdam, Deltaweg, N254 Goes-Eindewege en Heinkenszand/Nisse. Deze wegen worden gedurende één tot twee uur voor verkeer gesloten. Houd er rekening mee dat u tussen 9.30 en 16.00 uur op de genoemde routes/locaties minstens een uur vertraging ondervindt, ook als u genoemde wegen wilt kruisen. Probeer deze drukte dus te mijden of volg de wegomleidingen die de wegbeheerder op een aantal plaatsen met gele borden aangeeft.

Voor Borsele houdt de cycletour van 100 kilometer in dat de hieronder genoemde wegen vanaf ongeveer half 2 tot half 4 afgesloten zullen zijn. De route loopt van Goes over de N256 naar en over Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en de Zak van Zuid-Beveland. Het laatste deel voert over Borsels grondgebied. Vanaf âs-Heer Arendskerke over de Drieweg tot Nisse. Daar linksaf naar âs-Heer Abtskerke. Voor het dorp gaat de route linksaf de Sinoutskerksezandweg op. Dan linksaf via de Noordhoekweg naar het viaduct over de A58 naar de finish in Goes.
cycletour van 100 kilometer

25 / 50 Kilometer toertocht

De deelnemers aan de 25 en 50 kilometer toertochten worden beschouwd als normale verkeersdeelnemers. Ze krijgen een routebeschrijving en rijden individueel. Er is geen speciale begeleiding van verkeersregelaars, behalve op bepaalde gevaarlijke punten. Dit zorgt dus voor meer drukte, maar wegen worden niet afgezet.

De toertocht van 50 kilometer loopt in grote lijnen rondom Goes met een accent op het noordoostelijk gelegen poldergebied. Wat Borsele betreft gaat deze tocht over de Noordhoekweg via de Kloetingseweg en de Groeweg richting Kapelle.

De toertocht van 25 kilometer gaat grotendeels door het poldergebied rond Nisse en âs-Gravenpolder. Via de Bimmelsweg, Grotedijk, Noteboomdijk, Van der Poest Clementstraat en de Zwaakweg draait men om Nisse heen. Vervolgens gaat het over de Zuidweg, Palmboomseweg, Bergweg en Zaaidijk naar Kapelle.
25 / 50 Kilometer toertocht

Â

Routekaart: klik hier

Â