Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 augustus 2008

De Ambities van De Baarsjes!

De Baarsjesdag 2008

Op zaterdag 30 augustus 2008 worden alle Baarsjesbewoners, fans, ondernemers en kunstenaars uitgenodigd om hun dromen voor De Baarsjes met elkaar te delen. Speciaal voor deze gelegenheid zal het Mercatorplein in Amsterdam omgetoverd worden tot een plek waar alle ambities van en voor het stadsdeel De Baarsjes samenkomen.

Farid Tabarki (MTV Coolpolitics) zal gedurende de dag interviews houden met uiteenlopende persoonlijkheden uit De Baarsjes, onder wie graffiti artist Juice, Jeroen Jonkers van het Ondernemershuis, Wendela de Vries van Meneer de Wit en Carolien Beenhakker van Club8. Op het podium zijn optredens van o.a. aanstormende jazzy soul zangeres Ntjam Rosie, dansschool Tango Talks en draait Dj Trailertrash van Fokstijl plaatjes voor alle Baarsjesliefhebbers.

Daarnaast wordt de winnaar van de kindertekenwedstrijd 'Mijn Droombaarsjes' bekend gemaakt. Stichting Drop-Inn zal het publiek testen op hun kennis over het stadsdeel in De Baarsjes Quiz.

Centraal op het Mercatorplein komen drie tenten te staan: de Vrouwenlounge met o.a. een Tango workshop van Tango Talks en een stoomcursus weerbaarheid. Verder is er in de kindertent een fantastisch programma met o.a. kinderyoga, poppenkast show, reuze bellenblaaswedstrijd en een tentoonstelling van kindertekeningen over 'Mijn Droombaarsjes'. In de Young Professionals tent kun je een intakegesprek doen met het Ondernemershuis. Iedere ruimte heeft een unieke invulling, waarbij 'Ambities' steeds centraal staat.

Op het hele plein is er een informatiemarkt waar organisaties en ondernemers die actief zijn in De Baarsjes zich profileren.

De Baarsjesdag

zaterdag 30 augustus 2008

11:00 tot 15:00 uur

Mercatorplein.