NIOD


9.7.2008

Symposium over multinationals in oorlogstijd op het NIOD, 28 augustus 2008

Op 28 augustus organiseert het NIOD in samenwerking met de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit een symposium over multinationals in oorlogstijd. Aanleiding is de publicatie bij de Engelse uitgeverij Routledge van Ben Wubs' monografie over de Nederlands-Britse multinational Unilever tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het symposium zullen aspecten van dit boek nader worden belicht. Bovendien zal de geschiedenis van Unilever en van andere ondernemingen door enkele specialisten in een ruimer en vergelijkend kader worden besproken. Tot slot zal het boek worden aangeboden aan oud-directeur van het NIOD, Prof. dr. Hans Blom. De middag wordt afgesloten met een borrel. Tijd: 15-17 uur
Plaats: Grote Zaal NIOD
Herengracht 380
Amsterdam
020-5233888

Programma:

Inleiding
Dagvoorzitter Prof. Dr. Peter Romijn (NIOD/Universiteit van Amsterdam)

Multinationals en de Tweede Wereldoorlog.
Prof. mr. Laurens Winkel (Erasmus Universiteit Rotterdam)

De ondergang van de Schichts. Controverses rond vijandelijk vermogen in het naoorlogse Europa. Dr. Wouter Veraart (Vrije Universiteit Amsterdam)

Leren leven met dictators: de houding van de Koninklijke/Shell Groep tegenover gastregeringen 1920-1960. Dr. Joost Jonker (Universiteit Utrecht)
The Making of.
International Business and National War Interests. Unilever between Reich and Empire Dr. Ben Wubs (Erasmus Universiteit Rotterdam)
Nadere informatie over het boek:

www.routledge.com
wubs@fhk.eur.nl

Wilt u zich in verband met de beperkte plaatsruimte tevoren aanmelden bij Luuk Arens