Provincie Limburg

Persberichten

Platteland in Uitvoering zet Limburg in de kijker Platteland in Uitvoering zet Limburgs platteland in de kijker De nieuwe L1 tv-serie Platteland in Uitvoering neemt de kijker mee naar ludieke, innovatieve en interessante projecten op het gevarieerde Limburgse platteland.
Iedere maandagavond zendt L1 deze serie uit om 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 uur. Presentator Rob Meurders spreekt met diverse gasten die hún interessante project toelichten voor de camera.

In de tweede aflevering op maandagavond 1 september a.s. staat de Landschapsvisie Zuid-Limburg centraal. Deze visie is opgesteld door Wageningen Universiteit en Provincie Limburg en is een inspiratiebron voor de inrichting van dit unieke landschap. De projecten in deze tweede aflevering dragen allemaal bij tot een vitaler Zuid-Limburgs platteland.
De Groenmetropoolroute is voorjaar 2008 geopend. Een route voor fietsers en automobilisten langs de geschiedenis van het mijnverleden. Dit grensoverschrijdende project laat de parallellen zien tussen de drie landen Nederland, Duitsland en België met hun gemeenschappelijke waarden. De winning van steenkool heeft decennia lang het dagelijks leven bepaald in deze regio. Boven de grond is dit nog zichtbaar in de vorm van mijnschachten, steenbergen en woningen van mijnwerkers. Jean Weijers licht toe hoe deze Groenmetropoolroute tot stand is gekomen. Biologisch boeren klinkt heel logisch. Maar is dat het ook? Dhr. Huijnen uit Benzenrade vertelt over zijn werkwijze en wat biologische landbouw inhoudt.
Gebiedsvoorzitter Platteland in Uitvoering Parkstad Martien te Baerts laat zijn favoriete plek zien. De Brunssumerheide. Op www.plattelandinuitvoering.tv staat meer informatie over dit stukje natuur in de Parkstad regio.
De aflevering wordt afgesloten met een discussie. De stelling luidt: de landschapsvisie Zuid-Limburg is een zegen voor Zuid-Limburg. VVV en LLTB spreken zich hierover uit. Voor meer informatie over Platteland in Uitvoering, zie www.plattelandinuitvoering.tv.

28-8-2008 15:38