Stadsdeel Zeeburg

Voer een virtuele rups

28 augustus 2008
Altijd al een rups willen voeren? Dat kan vanaf 22 augustus in het Flevopark. De zogenaamde RUPS3.0 kan via een mobiele telefoon met Bluetooth gevoerd worden. Afgelopen vrijdag vond de officiële 'opening' plaats, bij het pannenkoekenhuis in het Flevopark. Stadsdeelwethouder van Kunst en Cultuur, Dennis Straat, voerde de Rups zijn eerste foto. Bij de opening sprak Dennis Straat over een 'uniek project, dat leidt tot dialoog'. De virtuele rups is een voorbeeld van kunst dat past bij deze tijd, waarin mobiele telefoons niet meer zijn weg te denken.

Geëvolueerde rups Foto: Nieuwe diersoort gesignaleerd

'Virtueel bioloog' Jochem Tames is de ontdekker van de Rups. Volgens de kunstenaar gaat het waarschijnlijk om een geëvolueerde vorm van het Duingentiaanblauwtje gekruist met Bluetooth. De rups bevindt zich in de virtuele realiteit en communiceert via Bluetooth met mobiele telefoons.

Virtueel kunstwerk

De Cultuurcommissie heeft geadviseerd om dit virtuele kunstwerk te subsidiëren vanuit het Bertus Aafjesfonds. Het feit dat het kunstwerk virtueel is, dus niet tastbaar, sprak de Cultuurcommissie erg aan. Het dagelijks bestuur van Zeeburg heeft het advies opgevolgd. Het subsidieren van een virtueel kunstwerk is een nieuwe impuls voor het kunst- en cultuurbeleid van Zeeburg.

Kom naar het Flevopark in Amsterdam en zoek de RUPS3.0, hij is voor het laatst gespot bij het pannenkoekenhuis. De rups is te zien tot en met 5 september in het Flevopark en van 29 augustus tot en met 12 september in het Vondelpark.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.rups3.nl.