Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 28-08-2008

Politie houdt verkeerscontrole

RODEN Woensdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Vries en Roden. Daarbij zijn vier automobilisten bekeurd. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet handsfree bellen en één bestuurder gaf geen richting aan. (08-165859)

Rijden zonder rijbewijs

RODEN Woensdagmiddag viel een 16-jarige jongen uit Roden door de mand. Tijdens een surveillance zagen agenten dat er plotseling een scooter overstak op de Ceintuurbaan West. Daarop kreeg de bestuurder van de scooter een stopteken. Bij de controle bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij ontving een bekeuring voor het niet verlenen van voorrang en een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. (08-165951)

Winkeldief in de kraag gegrepen

EMMEN Een 20-jarige jongen uit Valthe wilde woensdagmiddag in een winkel aan de Weerdingestraat een blikje drinken en vier chocoladerepen meenemen zonder te betalen. Het personeel van de winkel had de jongen door en hield hem aan. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. (08-165996)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

EMMEN Woensdagavond is een 34-jarige man uit Emmen aangehouden voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man zou de vrouw bij de keel gegrepen hebben en meerdere malen hebben gestompt. De zaak wordt behandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-166046)

Boete nepwapens 600,-

ASSEN Vier jongens in de leeftijd tussen 18 en 21 jaar uit Assen hebben woensdag allen een bekeuring ontvangen van 150,-. De jongens waren dinsdag aangehouden omdat zij schoten met balletjespistolen. Dergelijke nepwapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie en zijn verboden. (08-165716)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.