Ingezonden persbericht

Driebergen, 21 augustus 2008

RECRON levert input voor kamerdebat
Kamerleden krijgen kijkje in de praktijk van de recreatieondernemer

Op woensdag 27 augustus nemen vier kamerleden een kijkje in de keuken van een drietal recreatiebedrijven. Het bezoek, dat is georganiseerd door RECRON, staat vooral in het teken van innovatie. Tegen welke barrières lopen recreatieondernemers aan wanneer zij willen innoveren? Waarom duurt het tien jaar voordat een camping eindelijk kan uitbreiden?

De kamerleden van PvdA, CDA, VVD en GroenLinks maken 's ochtends eerst kennis met het RECRON onderzoek Gastvrij Nederland. Met dit onderzoek heeft RECRON in kaart gebracht welke typen recreanten er zijn. Door in te spelen op de wensen en behoeften van de recreanten, moet het mogelijk zijn om zo aantrekkelijk te worden voor recreanten, dat de vakantieganger, en daarmee zijn euro, in Nederland blijft. Daarna kijken de kamerleden op twee bedrijven in Gelderland. Hier staan innovatie en ruimtelijke en financiële barrières centraal.

Met het werkbezoek geeft RECRON de kamerleden input voor het debat over de Toerismebrief op 10 september. In de Toerismebrief heeft staatssecretaris Heemskerk zijn toeristisch beleid voor de komende jaren uiteengezet. Hij focust het beleid vooral op het binnenhalen van rijke toeristen. RECRON bepleit juist dat het binnenlands toerisme enorm belangrijk is voor Nederland, niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk en ruimtelijk.

Heemskerk laat weten dat het binnenlands toerisme vooral zal moeten innoveren. Tijdens deze dag zal RECRON de kamerleden duidelijk maken dat de sector wil innoveren, maar dat er in de praktijk nog veel barrières zijn die innovatie in de weg staan. In het slechten van deze barrières ligt een duidelijk taak voor de overheid.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 1.900 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

=================================

Noot voor de redactie (