Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 augustus 2008

Nieuwe website EX PONTO MAGAZINE
www.exponto.nl

Vanaf vandaag is de nieuwe website van ex Ponto Magazine online met weblogs, filmpjes, literaire teksten en wereldnieuws, geschreven door journalisten en schrijvers in diaspora. Vanaf vandaag verschijnen er wekelijks nieuwe artikelen op de site.

Gevangen zonder papieren
is het thema van het septembernummer van ex Ponto Magazine, Met onder meer een reportage over een Irakese kunstenaar die in Nederland gevangen zat in een detentiecentrum, een minderjarige asielzoekster over de pardonregeling en de nieuwe regeling voor medische zorg.

Vanaf vandaag op www.exponto.nl
Fotoreportages
Actie voor vrede in China, Nederlandse politici op Gay Pride, Oezbeekse krijgsgevangenen in Amersfoort.

Cultuur
Schrijverskaravaan elke zondag in oktober

Blogs
Witte schapen, zwarte schapen; Homesick for Iran

Literatuur
Gedichten van: Nawzad Jamal, Masoud Memar en Muhsin Alsaraj.

ex Ponto is een digitaal magazine waarin vluchtelingen-journalisten en -schrijvers hun visie geven op nieuws en kwesties in hun landen van herkomst, maar ook elders in de wereld. Ex Ponto Magazine wil daarmee een andere kijk bieden op herkomstlanden. Het blad is een initiatief van On File, associatie van vluchtelingenjournalisten en ­schrijvers (www.onfile.eu), een onderdeel van het project Mediaspora.
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door: Stimuleringsfonds voor de Pers en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Noot voor de redactie,