Tom Coronel

27 Augustus 2008
Coronel broers testen Dakar auto in Tunesië

Tim en Tom laten geen gras groeien over hun bekendmaking om aan de Dakar Rally 2009 mee te doen. Het tweetal is momenteel met het Dakarsport.com team in Douz in Tunesië aan het testen met de Bowler Nemesis. "Voor mij is het zaak om de auto zo goed mogelijk te leren kennen", aldus Tom. "Niet alleen de auto, maar ook het rijden in de woestijn is compleet nieuw voor me. Werkelijk alles gaat anders dan ik gewend ben. De auto gaat echt alle kanten op. Het enige dat nog redelijk vergelijkbaar is, is het gevoel voor tractie. Als ik in met m'n SEAT op het circuit wheelspin heb verlies ik alleen snelheid. Als ik dat met de Bowler Nemesis in de woestijn heb dan graaf ik mezelf in en zitten we vast in het zand. Verder moet je natuurlijk veel meer opletten waar je rijdt. Overal kan een onverwacht gat, zandheuvel of rotsblok zitten", aldus Tom.

Foto: Dakarsports.com

Donderdagavond reist het tweetal weer af naar Nederland om vervolgens gelijk door te gaan naar het Duitse Oschersleben. Tom rijdt daar de 15e en 16e race van het FIA WTCC, terwijl Tim eveneens voor SEAT in actie komt. Hij zal uitkomen in de SEAT Leon Eurocup. "Ik heb vorige week in Barcelona getest met de auto en dat is erg goed bevallen. De auto heeft veel grip en met een 300pk turbo motor is ook het vermogen dik in orde. Ik wil volgend jaar weer wat vaker internationaal racen, vandaar deze testcase. Misschien stap ik volgend jaar voor een heel seizoen in", aldus Tim Coronel.

Foto: Dakarsports.com

Ook Tom is opgetogen over het komende weekend. "De laatste paar races gaat het steeds beter. De engineers van SunRed Racing hebben hun best gedaan om de auto optimaal aan te passen aan de nieuwe motor en de gewichtsreductie die we hebben gekregen. Bovendien is de baan van Oschersleben tamelijk bochtig, wat ons wat meer ligt als de high speed tracks zoals Brno. Verder is het natuurlijk op ongeveer 3 uur rijden van Nederland onze alternatieve thuisrace. Er zullen dit weekend weer veel gasten van SEAT Nederland en onze sponsors komen, daarnaast zal er ook wat meer pers zijn en dan zijn er natuurlijk ook nog de fans die het WTCC graag van dichtbij willen meemaken. We gaan er dan ook alles aan doen om er wat moois van te maken dit weekend en hopelijk weer een aantal kampioenschapspunten mee naar huis te nemen", zo besloot Tom.