Gemeente Dronten


Buurtschouw De Boeg 27 augustus 2008

Op woensdag 27 augustus heeft wijkteam Dronten een buurtschouw gehouden in woonwijk De Boeg. Bewoners, wethouder Erik Langeweg, raadsleden en de leden van het wijkteam van Dronten hebben een ronde gemaakt.

Parkeerproblematiek
In de hele woonwijk is er sprake van parkeeroverlast. Het wijkteam wil alle bewoners erop wijzen dat er in de parkeervakken geparkeerd dient te worden. Tevens staan er in de wijk diverse aanhangwagens geparkeerd. Deze mogen niet langdurig op de openbare weg geparkeerd worden. De milieuagent zal hierop controleren.

Ook bij u in de buurt: 30 km per uur!
Tijdens deze schouw kwam weer naar voren dat het verkeer een onveilige situatie is in de leefomgeving. Denk eens na over uw eigen rijgedrag: vermindert u ook snelheid in een woonwijk, bij een zebrapad, bij het zien van spelende kinderen of overstekende ouderen? Niet alleen jonge kinderen maar ook ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Verkeersremmende maatregelen zijn niet altijd afdoende, u als verkeersdeelnemer heeft ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Hondenpoep
Het wijkteam wil ook de aandacht vragen voor het honden- en kattenpoep probleem. Honden mogen niet loslopen en hun uitwerpselen achterlaten; uitzondering hierop zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar dat wel mag. Bij het speeltuintje aan Het Want / De Stag worden in overleg met de bewoners tijdelijke bordjes geplaatst om de overlast te beperken. De medewerking van hondenbezitters bepaalt uiteindelijk het resultaat om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als uw hond poept op plaatsen waar mensen lopen, ruimt u dit dan a.u.b. op. Uiteraard zijn speelterreinen verboden voor honden (ook als er geen bord staat). Aan het kattenpoep probleem kan de gemeente helaas niets veranderen hiervoor is geen wettelijk beleid. Voor meer informatie kunt u iedere werkdag bellen tussen 08:30 en 09:30 uur met telefoonnummer (0321) 388 321 afdeling Milieu van de gemeente Dronten.

Achterstallig tuinonderhoud en bestrating
Oost Flevoland en de gemeente zullen actie ondernemen m.b.t. onderhoud van voor- en achtertuinen, onderhoud bestrating van achterpaden, opslag diverse materialen en onderhoud schuttingen. Bewoners worden aangeschreven met het verzoek fatsoenlijk tuinonderhoud te plegen en uiteraard volgt hierop ook controle.

Verlichting
De verlichting van achterpaden werd ook tijdens deze schouw genoemd. In het beleid van de gemeente Dronten is de verlichting van achterpaden niet opgenomen. Het wijkteam wil dan ook adviseren om zelf een lichtpunt op uw schuur aan te brengen om zo het gevoel van onveiligheid op te lossen.

Hebt u ideeën, wenst u informatie dan kunt u altijd contact opnemen met uw wijkbeheerder of wijkagent. De wijkagent Danny van Zoelen kunt u bereiken via telefoon 0900 - 8844. Uw wijkbeheerder Adrie Breederveld via telefoon: (0321) 323 420 of per e-mail: wijkteam.dronten@dronten.nl. Voor meldingen openbare ruimte: meldbox420@dronten.nl.

Publicatiedatum: 4 september 2008