Gemeente Urk

Gemeente Urk zet jonge kunstenaars in het zonnetje
01. jonge kunstenaars.JPG

Op donderdag 21 augustus maakte wethouder en jurylid D. Hoekstra (4de van links) de uitslag bekend van de kunstwedstrijd.

Het winnende kunstwerk is het tweeluik Palenscherm met man en jongen dat gemaakt is door Joran Post (rechts), Lucas Post,(2de van rechts) Miranda Mazereeuw (3de van rechts) en Klaas Pasterkamp (4de van rechts). Als beloning kregen de winnaars een geldprijs van 250 euro.

Het winnende tweeluik krijgt een mooi plekje in de vergaderzaal van Urk in het Provinciehuis te Lelystad.

Deze kunstwedstrijd was uitgeschreven door gemeente Urk. De uitdaging was om in korte tijd een mooi en representatief kunstwerk te maken. Directie en vakdocenten van het Berechja College hebben alles op alles gezet om een aantal jeugdige talenten op school in de gelegenheid te stellen om fraaie tweeluiken te maken. Dit resulteerde in een drietal bijzondere tweeluiken van behoorlijke omvang. De juryleden gaven aan het moeilijk te vinden een keuze te maken.

Omdat de andere tweeluiken ook zeer de moeite waard zijn en veel Urker elementen bevatten, zullen deze kunstwerken een plaatsje krijgen aan de wanden van het gemeentehuis. De winnaars van de tweede prijs ontvingen een geldbedrag van 150 euro, de derde prijs leverde een geldbedrag van 100 euro op. Wethouder Hoekstra hoopt dat de jongeren het hier niet bij laten maar zich verder zullen ontwikkelen.