Vereniging Milieudefensie


Geen 'boycot' Milieudefensie door tuinmeubelhandelaren

Winkelketens die door Milieudefensie onder de loep zijn genomen in het door de Raad voor de Nederlandse Detailhandel (RND) bekritiseerde tuinmeubelonderzoek, hebben met de RND geen 'boycot van Milieudefensie' afgestemd.

In een stuk op haar website schrijft de RND dat 'veel winkelbedrijven de RND hebben laten weten niet veel heil meer te zien in het meewerken aan het op grote schaal gesubsidieerde `onderzoek' van Milieudefensie'.
Uit een belronde van Milieudefensie met de betreffende ketens, waarbij met 8 van 10 betrokken bedrijven is gesproken, blijkt dit niet zo te zijn. De acht bedrijven hebben aanngegeven dat ze dit niet met de RND afgestemd hebben.

Winkelketen Groenrijk, dit jaar de slechtst scorende keten in het jaarlijkse tuinmeubelenonderzoek, liet zelfs aan een verslaggever van radio 1 weten dat Groenrijk blij is dat bedrijven door onderzoek van Milieudefensie worden aangespoord om meer FSC-hout in hun collectie op te nemen. (na te luisteren op www.radio1.nl)

De RND, die aan Milieudefensie nog niet heeft laten weten wat precies haar kritiek is op het tuinmeubelonderzoek, wil ondanks herhaalde uitnodigingen op dit moment niet met Milieudefensie in gesprek over de klachten.

Lees de reactie van Milieudefensie over de kritiek op het tuinmeubelrapport: http://www.milieudefensie.nl/nieuws/reactie-op-kritiek-tuinmeubelonder zoek

De oproep van Milieudefensie aan de RND: http://www.milieudefensie.nl/nieuws/milieudefensie-roept-rnd-op-tot-di aloog

'Zit het wel goed? Winkelinspecties en onderzoek naar tuinmeubelen in tien winkelketens', Milieudefensie 2008(PD Tuinmeubelchecker