Gemeente Appingedam

Regiotaxi Noord-Groningen voor iedereen!

De gemeente Appingedam heeft samen met de overige gemeenten in Noord-Groningen en het OV-bureau, Regiotaxi Noord-Groningen opnieuw gegund aan de zittende vervoerders Van Dijk en UVO. Het nieuwe contract gaat op 1 september 2008 in.

Regiotaxi biedt iedere inwoner van Noord- Groningen de mogelijkheid te reizen, ook als de bus of trein wat verder weg stopt .

Inwoners met een WMO-pas reizen daarbij tegen speciale voorwaarden, voor hen verandert er vanaf 1 september niets. Voor overige inwoners biedt Regiotaxi vanaf 1 september de volgende mogelijkheden:


* Vervoer van-deur-naar-alle halten van lijn 140 (Delfzijl-Groningen), lijn 65/165 (Zoutkamp-Groningen) en treinstations in Noord-Groningen (en terug). Aansluiting op trein/bus is gegarandeerd. Deze service is te vergelijken met de service die treintaxi op grotere treinstations biedt. Regiotaxi is echter over het algemeen goedkoper en biedt deze service niet alleen op alle treinstations maar ook op alle bushalten van bovengenoemde lijnen.


* Vervoer van-deur-naar-deur, daar waar sprake is van geen of een matige OV- verbinding. Doordeweeks en tussen 07.00 en 18.00 uur is geen deur-deurverplaatsing mogelijk als er rechtstreeks van de woonplaats naar een andere plaats gereisd kan worden met de trein, buslijn 65/165 of buslijn 140. Reizen met de Regiotaxi naar een van de halten/stations van deze lijnen is wel mogelijk in deze periode.

De nieuwe folder voor de Regiotaxi is verkrijgbaar op het gemeentehuis, bibiotheek, de VVV en in de dorps-/buurthuizen. Inwoners met een WMO-pas zijn of worden door de gemeente apart geïnformeerd over de reisvoorwaarden die voor hen gelden.

Gewijzigd op: 27-08-2008