Gemeente Hilversum

Wijkcentrum Noord gaat weer open

publicatiedatum: dinsdag 26 augustus 2008

Op 1 september gaat het wijkcentrum Noord weer open, maar dat zit dan tijdelijk op een andere plek. Het wijkcentrum is ondergebracht in een noodgebouw op het plein van de Lelyschool.

Het wijkcentrum zat een kwarteeuw op de Lopes Diaslaan 85. Het moest plaats maken voor de gezamenlijke behuizing van de drie basisscholen Titus Brandsma, Petrus Dathenus en Lely. De verhuizing van het wijkcentrum is onderdeel van een reeks samenhangende sloop- en bouwplannen in de wijk Noord.

Tezijnertijd gaat het wijkcentrum deel uitmaken van het verbouwde en uitgebreide Vierkerkenhuis. Omdat dat nog wel drie tot vijf jaar kan duren, is het wijkcentrum tijdelijk verhuisd naar het schoolplein van de Lelyschool aan de overkant van de Lopes Diaslaan. Het informatie- en adviespunt heeft, evenals het servicepunt van de bibliotheek, ruimte gevonden in de Lelyschool. Peuterspeeelzaal De Bengeltjes zit nu in de voorzijde van het schoolgebouw.

In het nieuwe onderkomen van het wijkcentrum wordt hard gewerkt om klaar te zijn op 1 september. De 'bewoners' moeten het straks doen met wat minder ruimte. In het oude gebouw zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop begonnen.