Gemeente Oirschot

Uitgifte- en selectiebeleid bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord

De gemeente Oirschot werkt aan de ontwikkeling van het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord aan de Eindhovensedijk. Op een oppervlak van 53 hectare vestigen zich hier vanaf 2010 grotere bedrijven uit de gemeenten Best, Eindhoven en Oirschot. Het bestemmingsplan voor het terrein is goedgekeurd door de Provincie Noord Brabant. Ter voorbereiding op de gronduitgifte werken we aan het uitgifte- en selectiebeleid en de voorwaarden die we stellen op het vlak van duurzaamheid. De Oirschotse gemeenteraad praat op 2 september over het uitgifte- en selectiebeleid in een opiniërende vergadering. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Op deze pagina vindt u de raadsagenda voor die avond.

Uitgifte- en selectiebeleid

Met het opstellen van het uitgifte- en selectiebeleid willen we ervoor zorgen dat de grond op Strijpsche Kampen Noord (SKN) op een transparante en gestructureerde manier wordt uitgegeven. We maken het beleid voor de fasen I en II, waar zich bedrijven uit Best en Oirschot vestigen. Er is een onderscheid tussen uitgiftevoorwaarden en selectiecriteria. Geïnteresseerde ondernemers moeten aan de uitgiftevoorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een plek op het bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord. De selectiecriteria zijn ervoor om een rangorde te kunnen vaststellen wanneer de vraag naar grond groter is dan het aanbod.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een actueel onderwerp en kan op tal van manieren een rol spelen bij de ontwikkeling van SKN. Voor een deel hebben wij dit als gemeente in eigen hand. We kiezen bijvoorbeeld voor de aanleg van een ecologische zone, creëren ruimte voor waterberging, zorgen voor een goede kwaliteit van de openbare ruimte en leggen langzaam-verkeersroutes aan. Ook stellen we een beeldkwaliteitsplan op om een goede uitstraling van de bebouwing te bereiken. Daarnaast stimuleren we ondernemers om duurzaamheidsmaatregelen te nemen bij het realiseren van hun bedrijfsgebouw. Dit kan door energiezuinig te bouwen, of gebruik te maken van het duurzaam bouwen convenant. Na realisatie is een duurzaam gebruik van de gebouwen mogelijk, onder andere door het toepassen van warmte- koude opslag en biomassa. Naar deze laatste twee doen we op dit moment onderzoek.