Gemeente Venlo


Herinneringspenning heropening stadhuis

19-8-2008

Ter gelegenheid van de heropening van het historische stadhuis geeft Venlo in een beperkte oplage een exclusieve herinneringspenning uit. De eerste honderd Venlonaren die zich hebben aangemeld voor een bezichtiging tijdens het weekend van 29-30 augustus ontvangen de penning gratis.

Daarna is de penning à EUR5 verkrijgbaar bij de lokale VVV aan de Nieuwstraat. Van de herinneringspenning zijn in totaal slechts duizend exemplaren gegoten.

Stadsfeest
Op vrijdag 29 augustus wordt het historische stadhuis van de gemeente Venlo officieel heropend in een bijzondere bijeenkomst van de gemeenteraad. Aansluitend volgt de opening op de Markt met een spectaculaire en speciaal voor deze gelegenheid gemaakte voorstelling van het theatergezelschap Warner & Consorten. Het programma wordt gecomplementeerd met diverse muzikale optredens tot 12:00 uur. Op zaterdag 30 augustus is er vanaf 15:00 uur een programma voor jong en oud met doorlopend voorstellingen op de Markt.

Rondleidingen
Om de inwoners van Venlo de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen in het verbouwde Huis van de Stad, verzorgt de VVV op zaterdag 30 en zondag 31 augustus rondleidingen in het gebouw. Inmiddels zijn deze reeds helemaal volgeboekt. De VVV zal daarom ook de komende weken nog rondleidingen in het verbouwde Huis van de Stad verzorgen. Belangstellenden kunnen zich daarvoor melden bij de plaatselijke VVV.

Gemeentelijke herindeling