Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 27-08-2008

Neppistolen in beslag genomen

ASSEN Dinsdagavond kreeg de politie de melding dat er aan de Wendakker jongens zouden schieten met een luchtdrukwapen. Ter plaatse bleek het te gaan om vier jongens in de leeftijd tussen 18 en 21 jaar komende uit Assen die met balletjespistolen aan het schieten waren. Dit soort nepwapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie en zijn verboden. De balletjespistolen zijn in beslaggenomen. Tegen de jongens wordt proces verbaal opgemaakt. (08-165716)

Automobilist aangehouden

ASSEN Dinsdagmiddag is 44-jarige automobilist uit Smilde aangehouden. Een motoragent zag bij een surveillance dat de man een klein gebrek aan zijn aanhanger had. Hij wilde de automobilist hierop aanspreken, maar deze weigerde zijn rij- en kentekenbewijs te geven. Ook wilde de man zijn naam niet vertellen. De automobilist werd hierop aangehouden. De man verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat het tot een worsteling met de agenten kwam. De man is overmeesterd, aangehouden en ingesloten. (08-165577)

Politie assisteert bij ongeval

STIELTJESKANAAL Op de kruising van Ossehaarseweg met het Stieltjeskanaal is dinsdagavond een 51-jarige vrouw uit Coevorden geschept door een 22-jarige automobiliste uit Coevorden. De vrouw reed op haar fiets op het Stieltjeskanaal in de richting van Coevorden en wilde op de kruising links afslaan. Bij het afslaan werd de vrouw geschept door de automobiliste. Deze kwam uit dezelfde richting en wilde fietser inhalen. De fietser is met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. (08-165735)

Politie zoekt getuigen van mishandeling vrouw door drie jongens

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag reed een 25-jarige vrouw uit Elim van Elim naar Hoogeveen. Ter hoogte van het viaduct op de Alteveerstraat werd haar auto door drie jongens bekogeld met zandpollen. De vrouw stopte hierop de auto en sprak de jongens aan op hun gedrag. Daarbij kreeg de vrouw een duw en viel op de grond. Daarna is zij nog meerdere malen geschopt. De jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan. Het signalement luidt als volgt: dader 1 heeft blond haar, draagt een beugel, droeg een donkerblauw vest met capuchon en een spijkerbroek. Hij is ongeveer 14 jaar oud en reed op een fiets waarvan het frame omwikkeld was met zilvergrijs tape. Dader 2 heeft donker haar, droeg een jas met vele kleuren en een spijkerbroek. Is ongeveer 14 jaar en reed op een zwarte fiets. Dader 3 droeg een witte jas en een spijkerbroek, had een blauwe pet op zijn hoofd, ongeveer 1.60 meter lang en 12 of 13 jaar oud. Hij reed eveneens op een zwarte fiets. Alle drie de jongens hadden een zwarte tas achterop de fiets. Voor tips over deze zaak kan gebeld worden met de politie in Hoogeveen via het nummer 0900-8844. (08-165662)

Politie assisteert bij huiselijk geweld

ASSEN Dinsdagavond is een 22-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. De man is aangehouden en ingesloten. De zaak wordt gehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (06-165742)

Alcomobilist aangehouden

ASSEN In de vroege woensdagochtend is een 47-jarige man uit Assen op de Mahatma Gandhiweg aangehouden. Bij een controle blies de man bij de ademtest 415 ug/l (0,95 promille). Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-165762)

Rijbewijs ingevorderd

MEPPEL Woensdagmorgen is een 20-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. De man reed op de Randweg en werd gemeten op 115 km/u. Op deze weg is de maximum snelheid vastgesteld op 30 km/u. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingenomen. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt. (08-165764)

Fietsendief aangehouden

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag is op de Esdoornlaan een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor het stelen van een fiets. De jongen bleek eerder die middag een fiets te hebben gestolen bij een supermarkt aan de Alteveerstraat. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. (08-165675)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.