Gemeente Almere

Eerste paal van De Opstap in Almere Poort

27-08-2008 | Start: 13:15 | Eind: 14:00 | Locatie: Locatie: Pampusweg, De Verwondering

Ruim zes jaar geleden is de vereniging opgericht om in het Columbuskwartier in Almere Poort een woon- en werkcomplex te realiseren met veertig appartementen, twee eengezinswoningen, één atelierwoning en één kantoorruimte. De Opstap is één van de projecten voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Het is een vereniging van overwegend Almeerders die nu 42 leden telt. De afgelopen weken is de grond bouwrijp gemaakt en vorige week woensdag is gestart met het heien; medio 2009 wordt het complex opgeleverd.

In Almere Poort - het vierde, nieuwe stadsdeel in aanbouw van Almere - hebben bewoners de kans om zelf hun nieuwe woning te realiseren. Dit kan op diverse manieren: door zelf te bouwen (particulier opdrachtgeverschap), door samen met projectontwikkelaars en corporaties te ontwikkelen en realiseren (medeopdrachtgeverschap) of door met familie, vrienden of gelijkgestemden een collectief te vormen (collectief particulier opdrachtgeverschap).

Op woensdag 27 augustus 2008 slaat wethouder Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen, de eerste paal, samen met Gerrit Cranendonk, het eerste lid van de vereniging, en diens bijna eenjarige zoon Jasper.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
13.15 uur Ontvangst
13.30 uur Welkomstwoord door Hamid Azriouil, voorzitter De Opstap 13.35 uur Korte toespraak van Adri Duivesteijn
13.40 uur Slaan van eerste paal door Jasper, Gerrit Cranendonk en Adri Duivesteijn
13.45 uur Hapje en drankje

U kunt zich aanmelden bij Netty van Stenus-van Basten nvstenus@almere.nl

Meer informatie via de perstelefoon van de gemeente Almere: (06) 51 00 2 107.