Waterschap Regge en Dinkel


Inloopmiddag Doorbraak

BORNERBROEK - De werkzaamheden die in het kader van het project De Doorbraak in september 2008 beginnen, staan centraal tijdens de inloopmiddag op woensdag 27 augustus.

Het gaat met name om werkzaamheden rond het verleggen van kabels en leidingen. Medewerkers van Essent (Tennet) en van Waterschap Regge en Dinkel zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De Doorbraak
Een nieuwe beek die Oost en West Twente met elkaar verbindt. In 2014 moet De Doorbraak klaar zijn. Circa dertien kilometer van de oostkant van Almelo naar Ypelo. Nooit eerder voerden het waterschap Regge en Dinkel en de provincie Overijssel een dergelijk groot water/natuurproject uit. De kosten bedragen circa EUR45 miljoen. Met behulp van De Doorbraak wordt het kwalitatief hoogwaardige water uit het landelijke gebied benut en worden problemen van wateroverlast of overstroming verminderd. Een doorbraak op verschillende niveaus: transport van water, ecologische verbinding en het voorkomen van overstroming.

Subsidie
De Doorbraak is een gezamenlijk project van het waterschap en de provincie Overijssel. Verder zijn er bij betrokken: de Dienst Landelijk Gebied, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Landschap Overijssel, Landinrichting Enter en de gemeenten Tubbergen, Wierden, Borne en Almelo. De Doorbraak wordt medegefinancierd met Europese subsidies en overheidssubsidies.

Tijd/plaats
De inloopmiddag wordt gehouden tussen 15.00 uur en 18.00 uur in `Natuurvriendenhuis Krikkenhaar', Krikkenhaar 11, 7627 PA in Bornerbroek