Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 22-08-2008

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een getuige reed omstreeks 23.30 uur achter een automobilist over de Rijksweg A12. De man informeerde de meldkamer omdat de automobilist voor hem al slingerend over de weg reed. De getuige had het vermoeden dat de man dronken was. De politie pikte het voertuig op en liet de 31-jarige bestuurder uit Utrecht blazen. Uit de blaastest bleek het vermoeden van de getuige juist.

De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 810 ug/l uit. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard en kon dus niet worden ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van tien uur.

Man aangehouden met drugs

UTRECHT Tijdens een controle op de Europalaan heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij drugs in zijn bezit had.

Rond 23.35 uur werd een 43-jarige man uit Utrecht gecontroleerd. In de auto van de man werd een geringe hoeveelheid drugs (vermoedelijk cocaïne) aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie controleert regelmatig personen in de omgeving van de Europalaan op het in bezit hebben van harddrugs.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Blauwkapelseweg heeft de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 15.45 uur werden zeven bestuurders bekeurd voor onder andere het niet om hebben van de autogordel, het niet hebben van de juiste autopapieren en het overschrijden van de maximum snelheid.

Aangehouden voor heling van fiets

UTRECHT Op de Wittevrouwensingel heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij op een fiets reed waarvan het framenummer was weggevijld.

Door een getuige werd rond 21.00 uur naar de politie gebeld omdat hij zag dat een man op en fiets reed waarvan het slot verbroken was. Op de hoek van de Biltstraat met de Wittevrouwenstraat trof de politie de 22-jarige man (zonder vaste woon of verblijfplaats) aan. De man had een wazig verhaal over de herkomst van de fiets.

Tevens zagen de agenten dat het framenummer uit de fiets was gevijld. De man gaf aan pas twee dagen in Nederland te zijn en de fiets van een vriend te hebben gekregen. Hij werd aangehouden voor nader verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagmiddag twee verdachten aangehouden omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

Door de beveiliging van de winkel werd rond 17.15 uur gezien dat twee dames zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk wilden ze de winkel verlaten zonder een aantal spullen af te rekenen. De vrouwen van 19 en 20 jaar, uit Vianen en Utrecht, werden aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Ze moesten voor verhoor mee naar het bureau.