Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oud-West: Minder snelheidsovertredingen trams Overtoom

Tram voor Centraal Station

Downloads

* Snelheidstabel Overtoomse tram


* Openbaar vervoer

22 augustus 2008

De trams op de Overtoom rijden steeds minder vaak te hard. Uit snelheidsmetingen in oktober 2007 bleek dat zowel trams als taxiâs vaak te hard reden. De herhalingsmetingen van juni 2008 lieten in ieder geval voor trams een positieve verandering zien.

Snelheid trams
Naar aanleiding van de uitkomsten van de snelheidsmetingen op de Overtoom van oktober 2007 is Oud-West in gesprek gegaan met het GVB en de politie. We hebben het GVB dringend gevraagd maatregelen te nemen. Daarbij is afgesproken dat de snelheidsmetingen nog een keer zouden worden herhaald. In juni 2008 was het zover. De snelheid van 117 trams op de Overtoom is opnieuw gemeten. Hiervan reed 9,4% te hard. Om precies te zijn: 5 x 51 km/uur, 2 x 52 km/uur, 2 x 53 km/uur, 1 x 54 km/uur en 1 x 55 km/uur. Dit is opvallend minder dan in oktober 2007. Toen reed 23% van de trams te hard. Complimenten aan het GVB!

Snelheid taxiâs
In oktober 2007 reed 47% van de taxiâs te hard. De hoogst gemeten snelheid was toen 79 km/uur. De meting die in juni is gedaan toont aan dat 48% van de taxiâs harder reed dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was dit keer 73 km/uur. Oud-West vindt dit onacceptabel en zal dit voorleggen aan wethouder Herrema van Verkeer en de politie. De taxicoördinator wordt hierbij betrokken.

Voor details van de snelheidsmetingen kunt u rechts de tabellen downloaden.