Gemeente Lochem


Duurzaam ondernemen loont! in Lochem

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst! In de 21e eeuw staat de ondernemer voor nieuwe uitdagingen. Het voortbestaan van een bedrijf is niet langer alleen afhankelijk van een gedegen financieel beleid. Het is noodzakelijk een goed bedrijfsrendement te combineren met bescherming van het milieu, met het bevorderen van het welzijn van de medewerkers en met een positieve bijdrage aan de maatschappij. Wat het ondernemers oplevert? Duurzaam ondernemen bespaart kosten, verbetert de concurrentiekracht en het innovatief vermogen, draagt bij aan een goede reputatie van het bedrijf en de wereld wordt er ook nog beter van.

Daarom hebben de gemeente Lochem, provincie Gelderland en de Industriële Kring Lochem een project opgezet: duurzaam ondernemen loont! in Lochem.

Hoe kan u meedoen?
Het traject bestaat uit 2 onderdelen. In de eerste stap vult u de 'Duurzaamheidstoets' in. U kunt er vervolgens voor kiezen deel te nemen aan de cursus 'Duurzaam ondernemen loont!'.


1. 'Duurzaamheidstoets'
De Duurzaamheidstoets gidst u naar concrete mogelijkheden ter verduurzaming van uw bedrijf . Na het doorlopen van de toets houdt u één actielijst over. Deze lijst biedt u een houvast bij het bepalen van uw duurzame strategie en -maatregelen. De toets is gratis en in ca. 30 minuten te doorlopen.

http://www.duurzaamondernemenrivierenland.nl/index.php?option=content&task=view&id=87
2. Cursus 'Duurzaam ondernemen loont!'
In deze cursus wordt u in 4 sessies van 3 uur ingevoerd in een nieuwe manier van denken over uw bedrijfsvoering waarmee u bovendien direct aan de slag kunt. U krijgt inzicht in de concrete kansen op het gebied van duurzaam ondernemen in uw bedrijf. Belangrijk onderdeel in de cursus vormt het gebruik van de MKB-Milieubarometer waarmee u uw milieubelasting en -kosten snel inzichtelijk maakt én kan verminderen. De kosten voor deze cursus worden grotendeels door de gemeente en provincie betaald. Om die reden zijn de kosten voor deelname per bedrijf eenmalig slechts ¤ 250,-. Opgave kan via Martijn van Loenen van Stimular 010-238 28 33 of via m.vanLoenen@stimular.nl.