Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Gezocht: de meest innovatieve Europese jonge boer/tuinder van 2008!

Na het succes van de eerste European Innovative Young Farmer Award in 2006, organiseert CEJA (de Europese organisatie van agrarische jongeren) ook dit jaar weer een competitie om de meest innovatieve jonge boer/tuinder.
Denk jij dit te zijn, meld je aan!

Deze eervolle prijs biedt je een zeer mooie gelegenheid om meer aandacht voor je vernieuwende idee te krijgen en je bent een voorbeeld voor de volgende generatie agrariërs. In 2006 heeft een Hongaar gewonnen die door alle aandacht flink geprofiteerd heeft van zijn titel. Voor Nederland zoekt NAJK ondernemers die de strijd aangaan met andere jonge Europese boeren/tuinders.

Wie mag meedoen:

- NAJK-leden.

- Samenwerkende of part-time ondernemers mogen ook meedoen.
- Het vernieuwende idee moet recent opgezet zijn (maximaal 5 jaar geleden). Een idee dat nog niet operationeel is, zal dit binnen een jaar moeten zijn.

Op 20 september maakt het NAJK-bestuur een selectie van 5 kandidaten. Vervolgens komt in oktober een Europese jury bij elkaar om de winnaar bekend te maken.

De prijs zal op 6 november door Eurocommissaris Fischer Boel in Rome uitgereikt worden. Dit is tijdens de 50e verjaardag van de CEJA.

Greep Nederland in 2006 nog net naast de hoofdprijs met een 2e en 3e plaats, we hopen dit jaar natuurlijk op een Nederlandse winnaar!

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Sander Kerkhoffs (skerkhoffs@najk.nl) of Matilde van Ommen (mvanommen@najk.nl) of bel 030-2769869.

* Datum: 18 augustus 2008