Port of Rotterdam

Rotterdamse staalhaven in Antwerpen

11-08-2008

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) participeert in de tweede "Steel Logistics Conference", mede-georganiseerd door het vakblad "Metal Bulletin", die van 22 tot en met 24 september wordt gehouden. Na de primeur vorig jaar in Rotterdam is het nu de beurt aan Antwerpen, waar het Hilton Hotel plaats van handeling is.

De betrokkenheid van het HbR is dit jaar gericht op het uitdragen van de Rotterdamse ambitie om sterk te groeien in de overslag en verdere behandeling van staal. Hiervoor zijn en komen in de nabije toekomst drie nieuwe terminals beschikbaar: DFDS, Steinweg en Gevelco (zie kaartje).

De karakteristieken en ambities van 'Rotterdam Staalhaven' worden tijdens het congres op 23 september gepresenteerd door de heer Emile Hoogsteden, Directeur Containers, Breakbulk, Logistics van het HbR. Het bedrijf is diezelfde dag tevens sponsor van de congreslunch.

Rotterdam staalhaven
De verwerking van staalproducten neemt wereldwijd gestaag toe met een productie met een productie van 1,5 miljard ton in 2007. Landen als China, Brazilië, Rusland en India voeren hun export op. Daardoor ontstaat ook behoefte aan meer overslagcapaciteit buiten de 'traditionele staalhaven' Antwerpen.