Politie Zuid-Holland-Zuid

08/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 11-08-2008 o Persberichten district II

MAN MISHANDELD IN WONING
GORINCHEM - Op zondagmiddag 10 augustus is aan de Colveniersrtaat te Gorinchem een 42-jarige man uit Gorinchem mishandeld in zijn eigen woning. Het slachtoffer had even daarvoor de verdachte in zijn woning toegelaten. De personen bleken bekenden van elkaar. De verdachte, een 36-jarige man uit Gorinchem, is een bekende van de politie. Het slachtoffer heeft aan de mishandeling pijn aan zijn arm, been en hoofd overgehouden. De aanleiding voor de mishandeling is onbekend. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

BROMFIETSER GECONTROLEERD
Een surveillerende agent heeft op zondagavond 10 augustus aan de Randweg te Alblasserdam een bromfietser bekeurd. De agent constateerde dat de bromfiets harder reed dan toegestaan waarna de bestuurder met zijn bromfiets aan een rollentest werd onderworpen. Na metingen bleek dat de bromfiets 17 kilometer per uur te hard reed. De 17-jarige Alblasserdammer liep eerder dit jaar al tegen de lamp. Toen bleek dat zijn bromfiets ook al een te hoge constructiesnelheid had.

TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT In de nacht van zondag op maandag 11 augustus heeft de politie een 44-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Het rijgedrag van de man viel op toen een surveillerende agent hem slingerend zag rijden.
De man verklaarde niet meer te weten hoeveel bier hij had gedronken en tot sluitingstijd was blijven zitten om van de alcohol te genieten. Op het politiebureau blies de man 900 ugl
(= 2,0 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en justitie zal bepalen wanneer de man deze weer terug krijgt.