Datum: 11 augustus 2008

Katwijk Politie herstelt rust De politie heeft zondag 10 augustus rond 01.25 uur op de Tramstraat op moeten treden om daar de orde en rust te herstellen. Een 19 jarige jongen uit Den Haag werd daarbij aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van de agenten om weg te gaan.

De politie was naar de Tramstraat geroepen omdat zich daar een vechtpartij tussen groepen jongeren voordeed. Een groep maakte zich kwaad op een andere groep die in een uitgaansgelegenheid hun handen niet thuis konden houden. Er ontstond een vechtpartij die zich buiten voortzette. Eén groep was het verstandigst en vertrok op aandringen van de politie. De andere groep bleef vervelend en luidruchtig aanwezig en richtte zich op de uitgaansgelegenheid. De politie vorderde daarop de groep om zich te verwijderen en voerde daarbij enige dwang uit. Alleen de aangehouden Hagenaar voldeed daar niet aan. Na enige tijd werd het weer rustig op straat.

Voorhout Scooter en bromfiets botsen Bij een aanrijding tussen een scooterrijder en bromfietser zijn zaterdag 9 augustus rond 04.30 uur op de 's Gravendamseweg twee gewonden gevallen. De twee, een 19 jarige jongen uit Noordwijkerhout en een 22 jarige jongen uit Oegstgeest, botsten op het fietspad frontaal op elkaar. Over de oorzaak van de aanrijding tast de politie nog in het duister. De twee werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC. De politie stelt een onderzoek in.

Warmond Insluiper aangehouden Een 31 jarige man uit Katwijk is vrijdag 8 augustus rond 15.00 uur aangehouden nadat hij door de eigenaar van een woning aan de Postdam was gepakt. De man trof de Katwijker in de woning aan. Deze was via een niet afgesloten deur de woning binnengeslopen en vermoedelijk op zoek naar spullen. Dit werd op tijd voorkomen door de man die ook wist te voorkomen dat hij kon ontsnappen. De verdachte is vandaag 11 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Oegstgeest Wanbetaler gepakt bij verkeerscontrole Een 30 jarige man uit Dordrecht die nog voor 1.132,52 euro aan bekeuringen moest betalen is vrijdag 8 augustus bij een verkeerscontrole gepakt. De politie controleerde hem op de Geverstraat nadat ze hem achter het stuur van zijn auto zagen bellen met de telefoon in de hand. Bij het natrekken van de gegevens van de man kwamen de achterstallige betalingen aan het licht.. Hij werd meegenomen naar het bureau waar het totaal bedrag werd betaald en hij een nieuwe bekeuring kreeg voor het foutieve belgedrag.

Lisse Getuigen van mishandeling gevraagd zich te melden De politie vraagt getuigen van een mishandeling zich te melden bij de politie van Lisse.

De mishandeling vond op zondag 10 augustus, rond 02.00 uur, plaats in een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat. Een 19 jarige man uit Oegstgeest stond op de dansvloer te dansen toen hij woorden kreeg met een onbekende jongen. Na een korte woordenwisseling gingen zij uit elkaar. Een vriend van de onbekend jongen zocht de Oegstgeestenaar echter weer op om verhaal te halen waardoor een tweede woordenwisseling ontstond. Dit mondde uit in een mishandeling, waarbij de onbekende jongen met een kapot glas in het gezicht van de Oegstgeestenaar sloeg. De Oegstgeestenaar is naar het LUMC gegaan waar bleek dat 21 hechtingen nodig waren op verschillende plaatsen in zijn gezicht. Hij zal daar littekens aan over houden. De Oegstgeestenaar heeft de volgende ochtend aangifte bij de politie.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die iets van deze ernstige mishandeling gezien hebben zich te melden bij de politie van Lisse via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen naar 0800-7000.

Leiden Aanhouding na inbraak De politie heeft op zondag 10 augustus, rond 17.30 uur, op de Cesar Franckstraat een 36 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De politie had een melding gekregen dat een man grote interesse had voor auto's. De melder vertrouwde het niet en belden de politie. Twee politiebikers ging op de plaats van de melding af en zagen de man lopen. Hij bleek niet alleen interesse te hebben voro auto's, maar ook voor woningen. Uit zijn achterzak stak een schroevendraaier en onder zijn arm droeg hij een elektrische apparaat. De agenten besloten de man aan te houden op verdenking van poging inbraak. In de fouillering van de man troffen de agenten een nepwapen aan. Het elektrische apparaat bleek een cd-speler te zijn die zojuist gestolen was vanuit een verzorgingstehuis. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Leiden Verkeersconflict De politie heeft op vrijdag 8 augustus, rond 21.05 uur, een 44 jarige Katwijker aangehouden nadat hij een ruit van een andere auto had ingeslagen op de Plesmanlaan. Dit was het gevolg van een verkeersruzie die tussen hem en de andere inzittenden van de auto was onstaan.

De twee auto's reden allebei over de A44 in de richting van Leiden, komende uit de richting van Den Haag. Op deze weg ontstonden irritaties tussen beiden inzittenden. De auto van de aangevers, een 18 jarige Delftenaar en een 21 jarige man uit Delfgauw zouden gebumperkleefd hebben, de auto van de Katwijker afgesneden hebben om vervolgens een middelvinger op te steken. Toen beide auto's onder aan de afslag van het Transferium in Leiden stil stonden, is de Katwijker uit zijn auto gestapt en heeft de ruit van de auto ingeslagen. De politie heeft de Katwijker aangehouden.

Alphen aan den Rijn Overval bij pizzeria Zondagavond 10 augustus vond een overval plaats bij een pizzeria aan de Emmalaan. Een medewerker werd buiten rond 22.30 uur bedreigd met een steekvoorwerp door de gemaskerde overvaller en werd gedwongen het pand binnen te gaan. Binnen eiste de overvaller geld waarna hij er vandoor is gegaan in de richting van de Wilhelminalaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Aanhouding voor bezit verboden wapen De politie heeft zondag 10 augustus kort na middernacht een 22 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij was vanuit een woning aan de Hooftstraat ronde kogeltjes aan het schieten met een gas/luchtdrukwapen. De politie kreeg een melding dat men dacht dat er werd geschoten op een winkelraam. De politie ging aan de deur en sprak de man aan. Hij gaf toe dat hij het wapen in 2007 op zijn vakantie in Spanje had gekocht. Hij wist wel dat het in Nederland verboden was, maar vond het toch wel leuk om te hebben. Het wapen dat geschikt is voor afdreiging en daarmee valt onder de werking van de Wet Wapens en Munitie, is door de politie in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Driebruggen Verkeersongeval Zondag 10 augustus even na 15.00 uur vond op de De Groendijck een verkeersongeval plaats. Een 17 jarige bromfietser uit Bodegraven reed over de brug te veel naar links waardoor hij frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende auto. De bromfietser liep een aantal gebroken tenen op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Politie neemt auto in beslag en houdt verdachte aan De politie heeft maandag 11 augustus een 24 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van diefstal van post. In de auto van de man trof de politie vermoedelijk gestolen post aan. Deze auto was in beslag genomen nadat hij rond 02.50 uur op de Groenhovenweg gecontroleerd werd door agenten en niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten

Gouda Inbraak in supermarkt Maandag 11 augustus vond een inbraak plaats in een supermarkt aan de Groenheuvel. Men heeft een deur open gewrikt om binnen te komen. Vooralsnog lijkt er niets weggenomen te zijn uit de winkel. De politie heeft op de Groenhovenweg een 20 jarige man uit Amsterdam aangehouden na een zoekactie in de omgeving. Bij het zien van de politie had de verdachte het op een lopen gezet en zich verstopt in de bosjes. De verdachte probeerde daarna weg te rennen, maar werd al snel aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en de betrokkenheid van de verdachte.

Waddinxveen Brandstichting, getuigen gezocht De politie vraagt personen die de politie informatie kunnen geven over een drietal brandjes zich bij de politie van Waddinxveen te melden. Informatie over deze brandstichtingen, hoe onbelangrijk de tip ook lijkt, kan belangrijk zijn voor het politieonderzoek en leiden naar de aanhouding van de dader.

Op zaterdag 9 augustus, rond 05.25 uur, kreeg de politie de melding dat er een caravan op de Passage in brand stond. De brandweer ging ter plaatse om de brand te blussen. Op de Passage bleek een tweede auto vlam te hebben gevat en een derde brandhaard werd aangetroffen bij een andere auto. Het politieonderzoek wat volgde maakte duidelijk dat het om brandstichting ging. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 0900-8844 Fax 071-5459305

---- --