ProRail

Persbericht

24-07-2008

Weekendwerkzaamheden aan spoor in Houten 9-11 augustus

Op zaterdag 9 augustus 01.00 uur tot en met maandag 11 augustus 05.00 uur wordt er gewerkt aan het spoor in Houten. De spoorwerkzaamheden tijdens dit weekend vinden dag en nacht plaats tussen de Groenlinghaag/Hoenderhoeve en de Albers Pistoriusweg. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen treinen van, naar en door Houten. NS zet bussen in voor reizigers.

Werkzaamheden tijdens het weekend

Tussen de Groenlinghaag/Hoenderhoeve en de Albers Pistoriusweg voert de bovenbouwaannemer werkzaamheden uit aan de bovenleiding. Voor deze werkzaamheden wordt onder andere een krol ingezet (een kraan die zowel op het spoor als op de weg kan rijden) en een 40 ton spoorkraan. De onderbouwaannemer hoogt tijdens dit treinloze weekend de ondergrond op van het nieuwe westelijke spoor ter hoogte van de parkeergarage achter het gemeentehuis en de Randhoeve.

Ophogen ondergrond nieuwe westelijke spoor

Voor het ophogen van de ondergrond van het nieuwe spoor start de aannemer op maandag 4 augustus met het aanbrengen van zand, weefseldoek en puin. Voor de aanvoer van dit materiaal vinden er van maandag 4 augustus tot en met vrijdag 8 augustus ongeveer 20 transporten per dag plaats. De aanvoer van materiaal op zaterdag en zondag zal gering zijn.

Overlast weekendwerkzaamheden

De hierboven genoemde werkzaamheden kunnen geluid- en lichtoverlast veroorzaken gedurende de nacht en dag.

Geen treinverkeer

Op zaterdag 9 en zondag 10 augustus rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen en NS-snelbussen tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch.
Tussen Houten en Houten Castellum rijden viermaal per uur NS-bussen in plaats van de tram, na 20.30 uur twee keer per uur. Tussen Utrecht Centraal, Houten, Culemborg en Geldermalsen rijden vier keer per uur NS-stopbussen. De Molenzoom in Houten is aankomst- en vertrekpunt van alle NS-bussen. Tussen Utrecht Centraal en âs-Hertogenbosch rijden zes keer per uur NS-snelbussen. Tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten maken reizigers op vertoon van een geldig treinkaartje gebruik van GVU-buslijn 8.

Meer informatie

Voor de meer over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor . Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000. Voor meer informatie over de dienstregeling: www.ns.nl of 0900-1475 (⬠0,35 p.m.)

Â