Ingezonden persbericht


Wateringen, 2 juni 2008

Room Eleven op Waterpop

Waterpop heeft de zeer succesvolle Nederlandse band Room Eleven weten te boeken. Tevens maakt de organisatie bekend dat Hit Me TV (NL), Hot Water (SA) en Hyacinth House uit Zweden op het gratis toegankelijke festival optreden. Eerder maakte Waterpop bekend dat Shane Shu, The Madd en The Bloody Honkies op 9 augustus in het Hofpark te Wateringen staan.

Room Eleven
Na het succesvolle 'Six White Russians & A Pink Pussycat' dat vol stond met luchtige funky jazzpop was het tijd voor een nieuwe plaat van Room Eleven, 'Mmm...Gumbo!'. Met de opener en nieuwe single Hey Hey Hey! is de toon gezet. Een heerlijke vrolijke single die vaak op de radio te beluisteren is. Boven alles klinkt er plezier en onbekommerde levensvreugde in de muziek door. Heerlijke muziek om van te genieten op het grasveld van het Hofpark bijvoorbeeld. De clubtour was helemaal uitverkocht dus grijp je kans op Waterpop.

Hit Me TV
Hit Me TV produceert een eigen geluid door dansbare gitaarrock met lekkere hooks, enkele vlijmscherpe riffs en hakkende drums te mixen met echte pop structuren en eigenzinnige vocalen. De leadzanger fluistert, zwelt aan, krijst hier en daar, maar wel loepzuiver. Hit Me TV gaat over muziek. Hit Me TV is net zo verward door het bombardement aan verhalen, filmpjes, hyves vriendjes, meningen, huishoudelijke mededelingen en gewijzigde treintijden als iedereen. Maar in de muziek komt het bij elkaar.

Hot Water (SA)
Humor speelt een belangrijke rol in de liedjes en in de optredens van deze band uit Zuid-Afrika waarbij het Afrikaanse ritme het publiek tot dansen dwingt. Hot Water maakt pop-rock met het unieke Zuid-Afrikaanse gevoel en ritme. De muziek roemt de vier seizoenen met hulp van instrumenten die je nog waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. Met het combineren van ongebruikelijke instrumenten uit Zuid-Afrika en de rest van de wereld en de multi-culturele bezetting van de band snijdt Hot Water dwars door alle grenzen van leeftijd, muziek en cultuur heen.

Hyacinth House (SE)
Een band met een unieke country-noir sound uit Zweden. Na eerder twee succesvolle tours in Nederland te hebben gedaan zijn ze nu terug in ons land. Hyacinth House is een band die steeds meer op de kaart komt te staan; in Nederland, Duitsland, natuurlijk Zweden en steeds verder Europa in trekt. Een band om in de gaten te houden!

Waterpop is een gratis toegankelijk festival met een eigenwijze en gedurfde line up. Er is niet alleen live muziek maar ook prachtig straattheater, een festivalmarkt en volop kinderactiviteiten. Waterpop vindt plaats in het Hofpark gelegen in het centrum van Wateringen (gemeente Westland). Kijk op www.waterpop.nl voor meer informatie.



Ingezonden persbericht