Politie Gelderland-Zuid

Graffitispuiters op heterdaad aangehouden

Tiel, 09-08-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde een getuige aan de politie dat twee mannen graffiti aan het spuiten waren op de Markt in Tiel. Agenten gingen er meteen heen en hoorden tijdens het aanrijden dat de verdachten richting de Vleesstraat zouden lopen. Daar zagen de agenten de twee die voldeden aan het opgegeven signalement. Toen zij in de gaten hadden dat er politie in aantocht was, probeerde één van hen nog iets bij een auto te verstoppen: een verfstift zo bleek.

Iets verderop zagen de politieagenten een verse tag staan op een winkelpand. Reden om de twee aan te houden voor vernieling. Het gaat om mannen van 23 en 24 jaar uit Amsterdam respectievelijk Arnhem. Ze zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Nader onderzoek in Tiel wees uit dat over een afstand van ongeveer 150 meter tags zijn aangebracht. Gedupeerden, voornamelijk winkeliers, worden in kennis gesteld voor het doen van aangifte. Van de getuige is een verklaring opgenomen. Het onderzoek loopt nog. (08)

Laatst gewijzigd 09-08-2008 11:50 | © Regio Gelderland-Zuid |