Politie Gelderland-Zuid

Alerte bewoonster belt politie

Nijmegen, 09-08-2008 o Vrijdagavond rond 23.00 uur belde een buurtbewoonster naar de politie om door te geven dat twee jongens zich verdacht zouden ophouden op een parkeerplaats aan De Voorstenkamp 18e straat. Politieagenten gingen die kant op, parkeerden hun voertuig in de buurt om vervolgens te voet de wijk in te gaan. Al snel zagen zij één van de jongens staan, vermoedelijk op de uitkijk. De 'smoes' die hij bedacht was voor de agenten niet echt geloofwaardig.

Niet veel later dook een tweede jongen op. De agenten spraken apart met hen en al snel werd duidelijk dat van hun verhalen niet veel kon kloppen. Inmiddels meldde zich ook een getuige bij de agenten, dit bleek de meldster. De twee zouden een fiets hebben weggenomen en ergens tussen auto's hebben neergezet. De fiets, een damesfiets die op slot stond, was snel gevonden. Hierop zijn beide jongens aangehouden en meegenomen voor nader verhoor.

Het gaat om twee minderjarige Nijmegenaren, van 14 en 15. Tijdens verhoor hebben ze een bekennende verklaring afgelegd. Inmiddels zijn ze in vrijheid gesteld en aan de ouders overgedragen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De fiets is teruggezet op de plek waar deze was weggenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 09-08-2008 12:06 | © Regio Gelderland-Zuid |