Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Ongeval met motor                                 |
Een 30-jarige motorrijder uit de gemeente Rijnwaarden is vrijdag 8 augustus omstreeks 16.00 uur in botsing gekomen met een 60-jarige automobilist uit Emmerich (Duitsland). De aanrijding vond plaats op de kruising van de Parkopseweg en de Bievankweg in Didam. De motorrijder liep verwondingen op aan arm en been.

De automobilist reed over de Parkopseweg komende uit de richting van de Werfhout. Op de kruising met de Bievankweg verleende hij aan de motorrijder geen voorrang die op een voorrangsweg van links kwam. Bij het uitwijken raakte de motorrijder door het natte wegdek ten val. Hierdoor ontstond schade aan de motor en raakte de motorrijder licht gewond aan arm en been.

|     |Winterswijk - Aanrijding met letsel                       |
Een 63-jarige motorrijder uit Winterswijk vrijdagmiddag 8 augustus gewond geraakt toen hij achterop een stilstaande vrachtwagen met aanhangwagen reed.

Het ongeval gebeurde rond 13.10 uur aan de Kottenseweg in Winterswijk. Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur had zijn vrachtwagen met aanhanger langs de Kottenseweg geparkeerd. In verband met een tegenligger stopten achter de vrachtwagen twee personenauto's. De motorrijder zag dit te laat. Hij reed voorbij de voor hem stilstaande auto's en botste achterop de stilstaande vrachtwagen.

De motorrijder is met verwondingen aan polsen en gezicht met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motor is afgesleept. De vrachtwagen kon na een noodreparatie aan de verlichting zijn weg vervolgen.

|     |Doetinchem - Vernielingen                                 |
De politie van Doetinchem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 augustus een 18-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden om dat hij met een groepje jongens bloempotten aan het vernielen was.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat een zestal jongens vernielingen aan het plegen was op het Hof van Cambridge. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, waren daar inderdaad een zestal jongens die bij het zien van de politie het op een rennen zetten. De achtervolging werd ingezet en een van de jongens kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongens moeten de schade vergoeden.

De politie stelt een onderzoek in naar de andere daders

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --