Politie Groningen

Zaterdag 9 augustus 2008

Provincie Groningen, 09-08-2008

Groningen: aanhoudingen voor diefstal auto

De politie zag vrijdagmiddag op de Iepenlaan een auto staan waarvan bekend was dat deze was gestolen. In de auto zaten drie mannen, allen afkomstig uit Groningen en in leeftijd variërend van 19 tot en met 21 jaar. Het drietal werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: tippelaarster aangehouden

Twee agenten in burger werden vrijdagavond op de hoek van de Oude Kijk in t Jatstraat met de Hoekstraat door een vrouw gevraagd of zij wellicht op zoek waren naar vrouwelijk gezelschap. De persoon in kwestie, bij de politie bekend als tippelaarster, bood verder haar diensten aan. Ze keek echter lelijk op toen de agenten zich legitimeerden. De vrouw werd aangehouden. Behalve een proces-verbaal voor tippelen buiten de tippelzone, kreeg ze ook een bekeuring voor openbare dronkenschap. Tippelen is in Groningen alleen toegestaan op de zone aan de Bornholmstraat. De politie controleert regelmatig op overlast in het A-kwartier.

Groningen: ruiten ziekenhuis ingegooid

Een 60-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagavond door de beveiliging van het UMCG overmeesterd nadat hij van het ziekenhuis enkele ruiten had ingesmeten. De man had zich eerder die avond bij de balie bij het UMCG gemeld met een verwonding aan zijn voet. Hij wilde echter niet doorverwezen worden naar de dokterspost. Hij kwam later terug met een rugzak vol stenen waarmee hij vanuit de centrale hal de ruiten begon in te gooien. De man werd na te zijn overmeesterd aan de politie over gedragen. Hij is ingesloten.

Groningen: automobilist in de cel

Een 35-jarige automobilist uit Groningen belandde vrijdagavond in een politiecel. De man was in eerste instantie op de Helperzoom betrapt op rijden onder invloed. Hij zat met een promillage van 1,2 achter het stuur. Het bleek dat de man ook nog een boete van ruim 1200 euro voor een andere zaak te voldoen had. De man kon niet betalen en werd daarvoor ingesloten.

Hoogezand: inbraak in supermarkt

Bij een supermarkt aan de Meint Veningastraat in Hoogezand werd vrijdagnacht ingebroken. De gealarmeerde politie zag dat een man met een fiets er vandoor wilde gaan. De persoon in kwestie lukte het weg te rennen, zijn fiets achterlatend. Donderdagnacht werd in dezelfde supermarkt ook ingebroken. Ook nu was met een steen een ruit in de voordeur ingeslagen.