Persberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 06-08-2008

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een politieman in burger hield dinsdagavond om 18.10 uur een 43-jarige inwoner van Amersfoort aan die kort daarvoor in een supermarkt op de Hellestraat een winkeldiefstal pleegde.

De agent in privetijd zag dat de Amersfoorter tijdens het boodschappen doen een artikel in een boodschappentas deed en zonder te betalen de winkel verliet. Hij ging achter de man aan en nam de verdachte weer mee naar binnen. Bij controle van de tas bleek dat er in de tas ook nog een fles drank zat. Ook dit artikel bleek de man te hebben gestolen.

Hij werd door de geüniformeerde collegas overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. De goederen gingen terug naar de winkel.

Auto-inbreker aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmorgen om 00.10 uur een 35-jarige Utrechter aangehouden die kort daarvoor een auto-inbraak had gepleegd op de James Cookstraat.

Dinsdagavond rond 23.50 uur kreeg de politie de melding van een bewoonster op de James Cookstraat dat zij glasgerinkel hoorde, en zag dat een man wegliep bij een opengebroken auto. De agenten die ter plaatse kwamen zagen op de Magelhaenstraat een verdachte staan die aan het opgegeven signalement voldeed en controleerden hem. In een tas die hij bij zich had zat een breekwerktuig en een hoeveelheid goederen waarvan de herkomst nog niet kon worden vastgesteld. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Onder invloed

HOOGLAND De politie heeft woensdagmorgen om 04.00 uur een 37-jarige inwoonster van Amersfoort aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Zevenhuizerstraat.

De vrouw werd gecontroleerd omdat haar rijgedrag daarvoor aanleiding gaf. Op het politiebureau blies zij 460 ug/l op de ademanalyse. Zij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.