AutoRai

Gardemeister presteert prima met Suzuki SX4 in WK-Rally van Finland

(8/4/2008)
Toni Gardemeister, genavigeerd door navigator Tomi Tuominen, heeft zijn Suzuki SX4 WRC op een voortreffelijke 8e plaats aan de finish gebracht van de Rally Finland, meetellend voor het wereld rallykampioenschap. De prestatie van Gardemeister werd beloond met punten voor zowel het kampioenschap voor de rijders als voor de merken. Zijn teamgenoot in het Suzuki World Rally Team, P-G Andersson, moest na een ongeval de strijd staken.

In de zomerperiode heeft het Suzuki World Rally Team twee nieuwe rallywagens met de laatste specificaties geprepareerd. Ook de laatste dag van de rally vertoonde Gardemeister's Suzuki SX4 WRC geen enkel probleem waardoor de Fin de drie laatste klassementsproeven van de rally op volle snelheid kon afleggen.

Toni Gardemeister: âHet was volop genieten deze rally. De SX4 liep perfect en ik zag veel Finse vlaggen langs de kant! Ik was in een stevige strijd gewikkeld met Matthew Wilson (Ford Focus WRC) en ik kon hem achter mij houden. Het einde van de rally in Ruuhimaki, met die serie jumps aan de finish, was fantastisch. Daarom is de Rally Finland zo geliefd.

Toen we hier naartoe kwamen had ik het gevoel dat we punten konden scoren, en dat is gelukt."

Paul Wilding, Suzuki World Rally Team manager: âToni heeft uitstekend gereden. Hij heeft geen fouten gemaakt en de auto functioneerde prima. Wij zijn erg blij met de prestaties en de betrouwbaarheid van de Suzuki SX4 WRC. En we zijn er tenslotte om punten te halen. Het is wel jammer dat P-G gisteren van de weg is geraakt, maar dit soort dingen gebeurt in de autosport. Zeker bij rallies met zulke hoge snelheden als in Finland. Nu is ons vizier gericht op de Rally van Duitsland en de nieuwe uitdaging van een rally puur op asfalt. En één ding is zeker, we gaan er met een goed gevoel naar toe.â

J-WRC
De Tsjechische Suzuki-rijder Michal Kosciuszko heeft zijn achterstand op de leider in het Junior World Rally Championship, Sebastien Ogier, teruggebracht tot slechts twee punten na de Rally van Finland. Kosciuszko ging het grootste deel van de rally aan de leiding totdat hij op de één na laatste klassementsproef van de derde dag even van de weg raakte.

Kosciuszko's Suzuki teamgenoot Jan Molder en lokale held Kalle Pinomaki âroldenâ hun Swift Super 1600. Suzuki Rallye Junior Team Germany rijder Florian Niegel had meer geluk en bracht de overwinning in de N2 klasse op zijn naam met de Group N Suzuki Swift. In de Rally van Duitsland zal hij een Swift Super 1600 besturen.

Michal Kosciuszko: âDe laatste dag ging prima en ik heb mijn positie geconsolideerd. Mijn Suzuki had precies de goede set-up voor deze rally. We konden onze pace notes checken voor volgend jaar en we hebben geen enkel risico genomen want de punten zijn hard nodig voor het kampioenschap.â