Politie Zuid-Holland-Zuid

02/08 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 02-08-2008 o Persberichten district II

DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN
BRANDWIJK Een 58-jarige man uit Brandwijk is op vrijdagmorgen 1 augustus staande gehouden. De man reed met zijn trekker en giertank op een stuk grasland aan de Brandwijksedijk mest uit. Dit gebeurde met een zogenaamde ketsplaat waarbij de mest ruim 7 meter de lucht in spoot. Bij het oprijden van het erf werd de boer aangesproken en gehoord. De man krijgt een proces-verbaal voor de overtreding.

DIEFSTAL TEGELS
ALBLASSERDAM Bij een bedrijf aan de Kelvinring hebben onbekenden 37 pakken tegels gestolen. Winkelpersoneel laadden de pakken in de auto van de man waarna werd gevraagd te betalen. De man liet weten dat zijn partner in crime zo zou komen, stapte in de auto en reed weg. De auto, een Opel Astra, is voorzien van het kenteken GG-NB-04. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van de diefstal. (Her)kent u deze auto of de bestuurder daarvan? Neemt u dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

53 KM/U TE HARD
HOOGBLOKLAND Bij een lasercontrole aan de Hoogbloklandse weg is een 48-jarige man uit Schelluinen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met een snelheid van 117 km/u waar 60km/u is toegestaan. De man werd ter plaatse gehoord, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Justitie zal bepalen wanneer de man zijn rijbewijs weer terug krijgt.