Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Grootste stoomevenement van Nederland is vermaak voor de hele familie

Oldtimerdag Tilligte dit jaar twee dagen

TILLIGTE Op 2 en 3 augustus 2008 vindt in Tilligte voor de 23e keer de Internationale Oldtimerdag plaats. Voor het eerst dus een heel weekend. De reden hiervoor is dat er veel deelnemers van ver komen. Bovendien wordt het grote aantal bezoekers nu verspreid over twee dagen, wat de sfeer nog meer ten goede zal komen. De verwachting is dat het aantal van 12.000 bezoekers die vorig jaar op het evenement afkwamen ruimschoots zal worden overtroffen. Dat geldt evenzeer voor het aantal deelnemers, dat in 2007 ongeveer 600 bedroeg en voor het aantal objecten, waarvan er vorig jaar zo n 1.000 aanwezig waren.

Met objecten worden bedoeld oude stoommachines, brommers, auto s en trekkers. Maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een waar kijkspektakel voor de hele familie. Er zijn namelijk veel meer activiteiten, zoals demonstraties planken zagen, dorsen, volksdansen en grondverzet; ambachtelijk bier brouwen; een modelexpositie; een onderdelenmarkt; een valkenier; demonstraties van oude ambachten zoals brood bakken, klompen maken, kaarsen maken, manden vlechten en koper smeden; speciaal voor de kinderen: een springkussen, een zweefmolen, ballonnen, een western express, een mini stoomtrein, een zwembad, en nog veel meer. De onderdelenmark beslaat ongeveer 400 strekkende meter en zij is een echte publiekstrekker. Verder zal het thema grondverzet weer hoge cijfers scoren. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen met hun graafmachientje naar hartelust in de grote zandbak spelen.

Tilligte heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het grootste stoomevenement in Nederland dat veel lof toebedeeld krijgt van stoomverenigingen. Ook in de rest van Europa wordt het Twentse spektakel geroemd; het wordt vaak in één adem genoemd met Dorset, het grootste evenement in Europa. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de kwaliteitsnormen die aan deelname gesteld worden; voertuigen mogen niet jonger zijn dan een bepaald bouwjaar en ze moeten op zijn minst goed toonbaar zijn. Verder is belangrijk dat het evenement niet commercieel is en uitgaat van het hobbyisme van deelnemers en liefhebbers.

Meer informatie: www.oldtimerdag.nl