Ingezonden persbericht

Nederweert, 21 mei 2008

4e editie NLOA: avontuurlijk muzikaal stijlenpallet

Alain Clark sluit gratis tweedaags festival Nederweert af

Het is Nederweert Live Open Air opnieuw gelukt een vet programma vol verrassende namen samen te stellen. Alain Clark, Voicst en Leaf waren al bekend. Daar komen nu bij: GEM, Bagga Bownz (met de broer van dj Armin van Buuren), Drive Like Maria (B/NL), Voodoo Boogie (B) en Black Bottle Riot. Deze acht namen zorgen op 1 en 2 augustus voor een avontuurlijk stijlenpallet van rock, pop, soul, indie, stoner, rock & roll, psychedelica, roots, wereldmuziek en blues.

Nederweert Live Open Air (NLOA) wordt op vrijdag 1 augustus geopend door de onvervalste Rock 'N' Rollers van Black Bottle Riot. Liefhebbers van Lynyrd Skynyrd en The Ramones zorgen dat ze op tijd zijn. De band uit Nijmegen bezit ijzersterke nummers, een no-nonsense attitude en durft- jazeker - de gitaren hard te zetten. Op zaterdag 2 augustus opent Bagga Bownz het festival. De band (met de broer van werelds beste dj Armin van Buuren) roept herinneringen op aan de hoogtijdagen van Urban Dance Squad. Dat betekent een mix van hip-hop, metal en urban aangevuld met een heleboel toffe geluidjes.
De muziekscene in België is springlevend. Dat gaan Voodoo Boogie en Drive Like Maria bewijzen. Eerstgenoemde laat zich het best samenvatten als: 'John Lee Hooker meets The Doors'. Op het debuutalbum 'Losing My Cool' presenteren ze een spannende mix van bluestraditie, psychedelica, (garage)rock en wereldmuziek. Voodoo Boogie beschrijft zichzelf als psychedelic boogiematic roots music. Drive Like Maria is een eigenzinnig Belgisch-Nederlands trio waar de vonken vanaf vliegen. De muziek is hard als staal, strak als een lekker kontje en even verrassend als een eerste kus en kent raakvlakken met: Led Zeppelin, Queens Of The Stone Age, Neil Young, Foo Fighters, en nog veel meer.
GEM komt uit de stal van het label Excelsior. Het derde album, 'New' (opgenomen in Riga, Letland) schopte het in april tot Album van de Week bij VPRO 3voor12. De band speelt een mengeling van rock-'n-roll, Britpop en moderne rock à la The Libertines en The Strokes. Met 'New' heeft de groep zichzelf opnieuw uitgevonden. GEM is New. En beter.

Populariteit Alain Clark niet te stoppen
De populariteit van Alain Clark is intussen niet te stoppen. Zijn album 'Live it out' bereikte de platina status en bij de 3FM Awards regende het prijzen. Hij won in de categorieën Beste Single, Beste Nieuwkomer en Beste Zanger. Zijn nieuwe singel 'Blow me Away' kwam vorige week op 11 binnen in de Mega Top 50. Ook Leaf viel bij de 3FM Awards in de prijzen. De band won De Schaal van Rigter omdat hun single 'Wonderwoman' het afgelopen jaar het meest op 3FM is gedraaid. Als er een prijs is voor meest spelende festivalband van dit moment, zou die ongetwijfeld naar Voicst gaan. Dat is te danken aan het ijzersterke tweede album 'A Tale Of Two Devils', maar meer nog aan de inzet van de band zelf. Een waardige afsluiter van de eerste festivaldag.

De Stichting Nederweert Live heeft er zin in en hoopt dat zoveel mogelijk mensen naar het Raadhuisplein komen voor twee dagen vol 'te gekke muziek'. Veertien dagen voor het festival verschijnt een gratis huis-aan-huis-krant in de bus met de laatste informatie. Nederweert Live Open Air vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus in het centrum van Nederweert (L). De entree is gratis. Informatie: www.nederweertliveopenair.nl

Programma vrijdag: Black Bottle Riot (18.30-19.30), Leaf (20.00-21.00), Voicst (21.45-23.00)
Programma zaterdag: Bagga Bownz (17.30-18.15), Drive Like Maria (18.45-19.30) , Voodoo Boogie (20.00-21.00), Gem (21.30-22.30), Alain Clark (23.15-0.30).