Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Klachten over lastige bellers                   |
Na de politie in Brummen heeft ook de politie in Zutphen de afgelopen dagen meerdere verontruste burgers aan de telefoon gehad. Zij zijn gebeld door iemand die aangeeft de uitvaartverzekering van betrokkene te willen analyseren. Wanneer men dit niet wil, wordt er vervelend gereageerd.

De afgelopen dagen hebben meerdere mensen contact met de plaatselijke politie gezocht. Zij waren telefonisch door en manspersoon benaderd die aangaf de uitvaartverzekering van betrokkene te willen analyseren. Sommige mensen bleken wel een dergelijke verzekering te hebben, maar voelden niets voor een dergelijk gesprek. In een enkel geval werd er nogal overtuigend aangedrongen om en afspraak te maken. Wanneer het gesprek niet naar wens verliep, werd de verbinding zo maar verbroken waardoor er onrustgevoelens ontstonden. De politie weet niet of het om malafide praktijken gaat.

|     |Lochem - Twee gewonden bij verkeersongeval                |
Bij een verkeersongeval op de Zutphenseweg in Lochem zijn donderdag 31 juli omstreeks 14.15 uur twee personen gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

Een 16-jarige bromfietser uit Lochem reed omstreeks 14.15 uur over het fietspad van de Zutphenseweg in de richting van zijn woonplaats. Voor hem reden twee fietsers naast elkaar die hij wilde inhalen. Hij deed dit echter door tussen de twee fietsers door te rijden. Hij raakte hierbij één van de fietsers, een 71-jarige inwoner van Almen. De man uit Almen kwam hierdoor ten val. De bromfietser verloor de controle over het stuur en kwam in de berm terecht, waar hij eerst tegen een paal en daarna tegen een boom botste. De bromfietser is met een gebroken been en mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen. De fietser is met een hersenschudding en kneuzingen eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Zutphen - Automobilist onder invloed                      |
Een 45-jarige automobilist uit Zutphen bleek vrijdag 1 augustus bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De man kreeg een boete.

De automobilist werd rond 02.00 uur gecontroleerd op de Gerard Doustraat in Zutphen. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 0,6 promille. Hij is met een rijverbod en een boete heengezonden.

|     |Gorssel - Winkeldief aangehouden                          |
Een 44-jarige man uit Raalte is donderdag 31 juli in Raalte aangehouden voor een winkeldiefstal die hij eerder op de dag pleegde in een winkel aan de Deventerweg in Gorssel.

Een personeelslid van de winkel zag omstreeks 15.15 uur dat een man met een tas de winkel uitrende. Het bleek dat de man de tas had weggenomen zonder deze te betalen. Het personeelslid ging achter de man aan en kon hem in zijn auto aanspreken op de diefstal. De man ontkende eerst, maar toen het personeelslid aangaf dat ze op dat moment de politie aan de telefoon had, gaf de man de tas terug. Hierna reed betrokkene met grote snelheid weg. Het personeelslid noteerde het kenteken van de auto, waarna de politie in kennis werd gesteld. Deze konden de man in zijn woning in Raalte aanhouden. De man is ingesloten in het politiebureau in Deventer en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Wilp - Aangehouden voor opgeven valse naam                |
Een 29-jarige inwoner van Deventer is donderdagmiddag 31 juli aangehouden omdat hij tijdens een controle een valse nam op gaf.

De man reed op zijn snorfiets over de Enkweg in Wilp en werd staande gehouden voor controle van zijn bromfietscertificaat. De man verklaarde het certificaat niet bij zich te hebben en gaf daarbij een valse naam op. Hierop werd de man aangehouden en kreeg hij een boete. Na controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. Ook hiervoor kreeg hij een boete. Op het politiebureau bleek dat de man nog voor ruim 900 euro aan boetes had openstaan. Deze werden door hem betaald.

|     |Zutphen - Doorrijding na aanrijding                       |
De politie is op zoek naar getuigen van een doorrijding na aanrijding welke plaats vond op woensdag 30 juli omstreeks 08.45 uur op de Groenmarkt in Zutphen.

Een inwoner van Zutphen parkeerde rond 08.45 uur zijn personenauto, een zilvergrijze Mercedes Benz op de Groenmarkt in Zutphen. Toen hij vijf minuten later bij zijn auto terug kwam bleek dat een portier van de auto was beschadigd. De schade is vermoedelijk veroorzaakt door een ander voertuig. De veroorzaker van de schade heeft de plaats van het ongeval echter verlaten zonder zijn of haar identiteit kenbaar te maken. De politie verzoekt mensen die iets van de aanrijding hebben gezien, of de bestuurder van het tot nu toe onbekende voertuig contact op te nemen met telefoonnummer 0900 - 8844.

Einde berichten


---- --