Hulpverleningsregio Haaglanden


Hulpverlening Strandweg,Den Haag

Den Haag, 1 augustus 2008-08-01

Redder gehuldigd

Op het Scheveningse strand is vrijdag een 35-jarige Hagenaar door de voorzitter van de reddingsbrigade in het zonnetje gezet. De voorzitter bedankte de redder ook namens de politie en brandweer en sprak zijn waardering uit voor het kordate optreden. De man, Stefan zag zondag 27 juli een 21-jarige Pool in zee onder water verdwijnen en wist de man boven te halen.
De redder kreeg een bos bloemen en een cadeaubon van een surfwinkel.

De 35-jarige man zwom zondagmiddag omstreeks drie uur in zee ter hoogte van de Keizerstraat toen hij twee mannen vlakbij een golfbreker zag zwemmen. Een van de twee dreef met zijn hoofd voorover in het water, de ander zwaaide. Stefan bedacht zich geen moment en zwom naar de mannen toe. Ook strandwachten van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade zagen de twee mannen en zetten koers richting de twee.

Toen de Hagenaar en enkele strandwachten op de plek aankwamen, waar zij de twee mannen hadden gezien, was een van hen onder water verdwenen. Daarop doken zij onder water om het slachtoffer te zoeken. De 35-jarige man stuitte na enkele duiken op het lichaam van de man.

Het slachtoffer is vervolgens in een boot van de reddingsbrigade gelegd en aan wal gebracht. Daar is de man gereanimeerd en even later in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt nog altijd in kritieke toestand op de intensive-care in het ziekenhuis.